Un complex cu activități medicale și turistice din Galați, descoperit că fura curent electric din rețea

0
Publicat:

Un complex din Galați cu activități medicale și turistice, precum și o firmă de construcții au fost prinse de polițiști furând energie electrică. Ambele societăți s-au ales cu dosar penal și trebuie să acopere prejudiciul calculat de Electrica.

Furt de energie electrică la două societăți din Galați FOTO: Arhivă, Adevărul
Furt de energie electrică la două societăți din Galați FOTO: Arhivă, Adevărul

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Galați au făcut săptămâna trecută, sprijinul reprezentanților de la Distribuție Energie Electrică – Serviciul Inspecție Energetică, două controale privind legalitatea alimentării cu energie electrică la punctul de lucru a două societăți comerciale, situate pe raza municipiului Galați. Potrivit unor surse, este vorba de un complex cu activități medicale și turistice, precum și o firmă de construcții. 

„În ambele cazuri s-a constatat faptul că racordarea la sistemul de distribuție a energiei electrice a fost efectuată prin improvizarea unor instalații artizanale, întreaga cantitate de energie electrică consumată nefiind înregistrată. Prejudiciul cauzat în dauna societății de furnizare a energiei electrice Galați urmează a fi comunicat ulterior”, a transmis Poliția Galați.

Au fost întocmite două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, faptă prevăzută în Legea 123 / 2012, respectiv  furt, cercetările fiind continuate de polițiștii Serviciului de Ordine Publică Galați.

O firmă angajată de primăria unei comune, acuzată că fură curent

O firmă care lucrează pentru Primăria comunei Mihai Eminescu, din județul Botoșani, este bănuită că fură curent de la societatea de apă și canal a județului. Poliția a demarat o anchetă.

O firmă care lucrează pentru Primăria comunei Mihai Eminescu, locul unde marele poet și-a petrecut copilăria, este acuzată că-și alimenta ilegal utilajele folosind curent de la operatorul de apă al județului. Scandalul vine după ce anul trecut, Primăria Mihai Eminescu a fost acuzată că alimenta abuziv un iaz din rețeaua publică de apă. 

Curent furat de la operatorul de apă

Incidentul a fost semnalat, vineri, de reprezentanții Biroului Antifraudă din cadrul Nova Apaserv, societatea de apă și canal a județului, unde acționar principal este Consiliul Județean Botoșani.

Mai precis, inspectorii anti-fraudă ai operatorului de apă au sesizat că o firmă de construcții care construiește un dispensar medical pentru Primăria comunei Mihai Eminescu a tras cabluri la stația de pompare a societății, pentru a alimenta utilajele folosite la lucrări.

Conform publicației botosaneanul.ro, după ce au fost prinși, muncitorii au tras rapid firele de alimentare de la stația de pompare și au dispărut de la fața locului. Angajații antifraudă de la operatorul de apă au reușit să fotografieze cablurile conectate de la stația de pompare la o betonieră și au  sesizat Poliția.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție spun că au deschis deja o anchetă în acest caz. „Angajații au găsit acolo un cablu, s-a sesizat Poliția și este în curs de cercetare. Acolo ceva este în neregulă”, a precizat Liviu Ștefan, directorul Nova Apaserv.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite