Tupeul unui traficant de carne vie: lovea minore cu bâta şi le ardea cu fierul de călcat ca să îşi vândă trupul, dar ar vrea o pedeapsă mai mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minorele erau exploatate sexual într-o locuinţă dintr-un cartier gălăţean, iar unele dintre ele erau violate şi şantajate să se prostitueze.

Tribunalul Galaţi a respins pe 21 iulie iunie o cerere de revizuire a Roxanei Costea, o gălăţeancă condamnată la 15 ani de închisoare pentru trafic de minori, după ce aceeaşi instanţă respinsese pe 17 iunie o solicitare similară venită din partea femeii. 

Judecătorii i-au aplicat atunci şi o amendă judiciară de 2.500 de lei pentru ”formularea cu rea-credinţă a prezentei cereri”. Şi asta pentru că, pe 20 mai, Curtea de Apel Galaţi respinsese o cerere cu acelaşi obiect venită din partea acesteia. De altfel, tot Curtea de Apel Galaţi a respins pe 20 iulie o contestaţie în anulare, formulată tot de Roxana Costea.

Ţinând cont de avalanşa de cereri depuse de Roxana Costea, s-ar putea spune că acesteia i s-ar făcut o mare nedreptate, numai că lucrurile stau cu totul altfel.

Femeia făcea parte dintr-un grup infracţional, compus din Florin Munteanu, Marian Munteanu şi Vasile Munteanu, care racola minore de 15,16 ani şi le obliga apoi să se prostitueze. 

Anchetatorii au descoperit că o minoră, Elena, a făcut greşeala să se împrumute 400 de euro de la Vasile Munteanu, iar când nu a putut plăti datoria la scadenţă, individul  a forţat-o să întreţină raporturi sexuale cu alţi bărbaţi. Asta nu înainte ca el şi Florin Munteanu să o violeze pe adolescentă. 

De parcă nu ar fi fost de ajuns, minora a fost obligată să facă sex în aceeaşi zi cu 18 bărbaţi, ca un soi de iniţiere în branşă. Procurorii au estimat că traficanţii de carne vie au obţinut 40.000 de lei doar din exploatarea sexuală a Elenei. 

Valentina este o altă minoră care a căzut în mâna grupării infracţionale, fiind abordată iniţial de Roxana Costea. Fata cerea 150 de lei pentru o oră de sex şi 1.200 de lei pentru a petrece o noapte cu clientul. Când nu erau mulţumiţi de cât încasa minora într-o zi, aceasta era lovită cu bâta şi arsă cu fierul de călcat, ”procedura” fiind aplicată şi altor fete. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Vasile Munteanu la 9 ani de închisoare, Florin Munteanu va executa 17 ani de închisoare, iar Marian Munteanu va petrece după gratii următorii 18 ani.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite