Trupul fără viaţă al unei gălăţence, găsit într-o benzinărie de la periferia Veronei. Poliţiştii italieni caută criminalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Gazeta Românească
Foto:Gazeta Românească

Tragedia unei gălăţence ucise în Verona ţine prima pagină a ziarelor din Italia. Venentita Neacşu avea 46 de ani şi a fost ucisă cu bestialitate într-o benzinărie de la periferia oraşului, pe o stradă frecventată de prostituate. Totul s-a petrecut pe 22 noiembrie, iar de atunci poliţiştii italieni îl caută pe făptaş

Trupul fără viaţă al gălăţencei a fost găsit în spatele unei cabine electrice din incinta unei benzinării, pe strada Bresciana, la porţile Veronei, sâmbătă seara la 23.30.
Potrivit jurnaliştilor de la Gazeta Românească, criminalul a acţionat cu o mare cruzime, pare mai degrabă o răzbunare, o reglare de conturi.

Venentita Neacşu, o femeie micuţă, cu înălţimea de 1,60 m, păr bogat şi roşu, a fost târâtă de asasinul său în spatele cabinei electrice şi acolo a fost bătută la sânge. Asasinul (sau asasinii) i-a izbit capul de colţul din beton al unei alte cabine mai mici în care se află cabluri electrice.

De sâmbătă, poliţiştii din peninsulă îl caută pe criminal. La Galaţi, vestea că Venentita Neacşu a fost ucisă, a şocat locatarii blocului în care femeia a locuit până în urmă cu un an.

„A fost o vecină cu suflet de aur. Am auzit ce s-a întâmplat cu ea, păcat de ea, că era tânără. Ultima dată când a fost acasă spunea că nu se simte bine, că nu are pe nimeni. Ea a fost crescută la Casa de Copii. Era o femeie foarte, foarte liniştită, bună, săraca. Nu-mi vine să cred”, a povestit Steluţa Izdrăilă, vecina Veneţiei Neacşu.

Venentita era orfană şi înainte de a decide să plece în Italia a lucrat ca ospătar la un restaurant din Centrul Galaţiului.

„Astăzi am auzit de la o fostă colegă că a văzut un mesaj pe internet, că undeva la un peco din Verona, într-o cabină de telefoane ar fi fost omorâtă. De la restaurantul din Galaţi a plecat pentru că s-a restrâns activitatea, apoi s-a angajat la un Call Center după care a plecat în primăvara acestui an să îşi caute un rost în Italia. Nu mi-a dat niciodată senzaţia că ar face prostituţie. Îmi pare foarte rău că a fost omorâtă”, a povestit Maricica Tarpan, fosta colegă a defunctei.

Cu puţin timp înainte de a pleca din ţară, Venentita şi-a vizitat medicul de familie.

„Venentita era pe lista mea de capitaţie. Era o pacientă fără mari probleme de sănătate, introvertită, locuia singură, nu a dat semne că s-ar ocupa cu această veche meserie. Ştiam că plecase de un an şi jumătate în Italia, la Galaţi venise ultima dată în primăvară pentru a-şi face un set de analize. Nu cred că ar fi putut să practice prostituţia, ci este doar o răutate din partea presei italiene care ne consideră pe toţi românii că am fi în afara legii. Ea îmi spusese că lucrase la o pizzerie, unde era chelnerită”, a declarat doctorul Valentin Boldea, medicul de familie al Venentitei.

Această crimă este în continuare investigată de carabinieri. Aceştia vor analiza imaginile surprinse de camerele de supraveghere din benzinărie pentru a primi mai multe indicii despre făptaş.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite