Trei îngeri au ars de vii în somn. Un incendiu de proporţii a devastat mai multe case şi a omorât trei copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu de proporţii s-a produs joi dimineaţă, în jurul orei 4.00, la Tecuci. În casa care a luat foc de la o lumânare, locuiau 18 persoane. Printre acestea şi 10 copii, dintre care trei nu au mai avut nicio şansă în faţa flăcărilor. Au fost găsiţi carbonizaţi.

O clipă de neatenţie şi totul s-a transformat în scrum. Asta s-a întâmplat joi dimineaţă, în jurul orei 4.00, când casa a trei familii de romi din Tecuci a fost mistuită de flăcări. 26 de persoane au fost evacuate din calea focului, dar, din nefericire, trei copii au ars de vii.


Trupuri carbonizate
În urma iadului dezlănţuit în puterea nopţii viaţa familiei Creţu a ars la propriu. Trei dintre cei cinci copii ai acesteia au ars de vii în timpul incendiului, iar din casa în care locuiau n-a mai rămas nimic. Priveliştea de la locul tragediei este absolut sfâşietoare. Grămezi de resturi de mobilă şi haine făcute scrum, oameni cu priviri înlăcrimate urlând de durere în faţa casei şi un miros cumplit de carne arsă.


Tragedia a pornit de la o lumânare aprinsă în cursul nopţii chiar de către unul dintre copiii care au pierit în incendiu. Cristina Creţu, în vârstă de opt ani, a vrut să mănânce ceva, dar a uitat o lumânare aprinsă pe masă şi asta a costat-o viaţa. Atât ea cât şi alţi doi fraţi ai săi, Florin de doi ani şi jumătate şi Adrian Creţu, de şase ani, şi-au pierdut viaţa.


În vălmăşeala şi panica produsă printre cele 18 persoane care locuiau în casa respectivă, cei mici au fost uitaţi în camerele lor. Când cei scăpaţi din casa în flăcări au încercat să-i salveze, era prea târziu.


Nepoata mea a aprins lumânarea ca să mănânce ceva şi a uitat-o aprinsă. A adormit la loc şi a ars în cameră. Am simţit miros de fum, am ieşit cu toţii afară, dar cei mici n-au mai putut fi salvaţi. Au ars aici în camerele lor. Fata era singură în cameră, iar băieţii erau în încăperea alăturată", spune Creţu Luminiţa, mătuşa micuţilor morţi, care ne arată jeluind locul în care aceştia au fost găsiţi.


Salvatorul înlăcrimat
Un unchi al copiilor a încercat să-i salveze, dar nu a reuşit. Cu riscul de a-şi pierde viaţa, a intrat în flăcări dar în zadar. Cu lacrimile prelingându-se peste arsurile grave de pe faţă, bărbatul ne-a povestit ce s-a întâmplat în acele clipe de groază.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite