Trei dintre „escrocii GSM”, care au încasat de la creduli 10.000 de euro, au ajuns după gratii. Alături de complicii lor din Penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetările continuă şi, în funcţie de rezultatul acestora şi de deciziile judecătorilor, deţinuţii care îşi omorau plictiseala anunţând „premii substanţiale" ar putea deveni chiar ei câştigătorii câtorva ani în plus de închisoare

Un număr impresionant de poliţişti gălăţeni de la Serviciul de Investigaţii Criminale sprijiniţi de colegii lor de la Ordine Publică, luni 5 martie, când încă nici nu se luminase bine de ziuă, au bătut la uşile mai multor indivizi din Galaţi suspectaţi de a fi comis escrocherii cu ajutorul telefoanelor mobile.

Coordonaţi din închisoare

Cu această ocazie s-au făcut simultan 15 percheziţii, inclusiv în celulele unor deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul Galaţi, despre care existau indicii că ar coordona reţeaua de escroci.

În urma descinderilor la locuinţele escrocilor, au fost ridicate mai multe înscrisuri, cartele telefonice, telefoane mobile, recipise de la oficiile poştale, iar 12 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

„În perioada octombrie 2011 - martie 2012, prin intermediul telefoniei mobile, suspecţii au contactat peste 25 de persoane din diferite judeţe ale ţării şi, sub pretextul obţinerii unor câştiguri ca urmare a folosirii unor calitati mincinoase, i-au determinat pe aceştia să trimită diferite sume de bani la oficii poştale, creând un prejudiciu de aproximativ 40.000 lei", a precizat comisar Cristina Stoian, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Oamenii legii aveau informaţii că membrii grupării expediau SMS-uri prin care anunţau câştiguri consistente, „momeli" pentru credulii dispuşi să plătească "taxe de participare modice".

Păcăliţii expediau banii, care erau ridicaţi de escroci de la oficiile poştale din Galaţi.

„În baza probatoriului administrat, Răduţ F., în vârstă de 49 ani, Mitică R., de 24 ani şi Daniel R., de 22 ani, toţi din municipiul Galaţi, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Pentru Veronica L., de 34 ani, tot din Galaţi, instanţa a dispus interdicţia de a părăsi localitatea", a mai declarat comisar Cristina Stoian.

În aceeaşi cauză mai sunt cercetaţi şi opt deţinuţi care-şi ispăşesc pedepsele în Penitenciarul Galaţi.

Cum vă puteţi păzi de "escrocii GSM"

Pentru a nu deveni victimele escrocilor care comit infracţiunile utilizând telefonia mobilă este bine să respectaţi următoarele sfaturi:

-Nu comunicaţi persoanelor necunoscute, care se recomandă a fi angajaţi ai unor societăţi comerciale sau agenţi de sondare a opiniei publice, date privind identitatea sau adresa de domiciliu;

-Verificaţi la operatorii de telefonie mobilă dacă există vreo activitate de promovare a unor servicii sau produse, ori dacă persoana care se recomandă ca angajat a acestor unităţi există în realitate;

-Nu comunicaţi persoanelor străine codurile PIN de deblocare a cartelelor SIM, codurile de reîncărcare a acestor cartele şi evitaţi transferul unor sume de bani direct de pe telefonul mobil.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite