Tramvaie noi, de 1,4 milioane de euro bucata, la Galaţi. Cele 18 mijloace de transport vor fi livrate în următorii doi ani şi sunt făcute de o firmă românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată tramvaiele Imperio produse la Astra Arad. FOTO Arhiva Adevărul
Aşa arată tramvaiele Imperio produse la Astra Arad. FOTO Arhiva Adevărul

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, tramvaiele vor fi livrate municipiului Galaţi, în tranşe, în următoarele 24 de luni şi sunt construite, la Arad, conform celor mai noi standarde internaţionale de siguranţă, de eficienţă şi de confort.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, pe 10 decembrie 2018, că oferta declarată câştigătoare a acordului-cadru  având ca obiect ”Achiziţie 18 tramvaie noi” este cea depusă de ofertantul ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI SA Arad. 

Preţul total al ofertei este de aproape 120 de milioane de lei, cu tot cu TVA. pentru 18 tramvaie noi care vor fi livrate în termen de maximum 24 de luni. Un calcul simplu arată că un tramvai nou costă, cu tot cu taxele aferente 6.646.150 lei, adică peste 1,4 milioane de euro.

„Este pentru prima dată când Primăria municipiului Galaţi achiziţionează tramvaie noi, dotate la standarde europene. După cumpărarea celor 17 troleibuze noi şi achiziţia sistemului de ticketing, acesta este cel de-al treilea contract pe care îl încheiem pentru modernizarea transportului public în comun şi creşterea calităţii serviciilor oferite cetăţenilor. În plus, urmează să scoatem la licitaţie şi achiziţia celor 50 de autobuze noi electrice hibrid”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

„Vorbim despre măsuri concrete şi proiecte majore pe care le derulăm, întrucât o prioritate a mandatului meu este înnoirea parcului auto al Transurb, prin achiziţia de mijloace de transport moderne, şi realizarea unui management de trafic profesionist şi eficient, astfel încât gălăţenii să beneficieze de un transport civilizat şi modern, cu efecte pozitive pe termen lung asupra calităţii mediului”, a ami adăugat edilul.

Conform caietului de sarcini, noile tramvaie vor avea capacitatea minimă de 100 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut şi grad înalt de fiabilitate. În plus, vor dispune de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, precum şi de un sistem pentru anunţuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

De asemenea, noile tramvaie vor fi dotate cu instalaţie de aer condiţionat pentru pasageri şi vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio – video, instalaţie pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât şi în exterior. Noile tramvaie vor fi concepute cu sisteme de siguranţă care să nu permită plecarea din staţii cu uşile deschise, dar şi cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor.

Lungimea noilor tramvaie va fi cuprinsă între 17,5 metri şi 20 de metri, iar lăţimea maximă va fi de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite