Trafic cu acte false la Galaţi. Un şofer prins cu un permis de conducere fals spune că l-a cumpărat contra a 1000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, a vrut atât de mult să conducă încât, deşi nu a fost în stare să treacă cu bine de examenul la şcoala de şoferi, a pus mâna pe un permis de conducere. A plătit 1.000 de euro pentru un document falsificat, dar a fost prins la frontieră.

Gabriel M., în vârstă de 31 de ani, s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei de la Oancea cu intenţia de a trece graniţa, în Republica Moldova. De la volanul unui Renault, bărbatul le-a prezentat poliţiştilor de frontieră documentele, respectiv paşaportul şi permisul de conducere. Dacă documentul de călătorie a fost în regulă, nu acelaşi s-a putut spune despre permisul auto, actul prezentând suficiente indicii care le-au trezit suspiciuni oameilor legii. În urma verificărilor, s-a constatat că permisul era falsificat în totalitate.

"Cetaţeanul în cauză a declarat că a urmat cursurile unei şcoli de şoferi, fiind declarat respins în urma susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducere auto, motiv pentru care a apelat la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, pentru a-l ajuta la obţinerea unui permis de conducere, pe care acesta i l-a procurat în două săptămani, contra sumei de 1.000 de euro", a declarat cms. Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Gabriel M. s-a ales cu dosar penal pentru „uz de fals", „complicitate la fals material în inscrisuri oficiale" şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu poseda permis de conducere", interzicându-i-se totodată să îşi continue călătoria.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite