Ţigări de contrabandă, descoperite în roata de rezervă a unui autoturism şi în lonjeroanele spate ale altui autovehicul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier împreună cu lucrători vamali au descoperit aproximativ 13.000 de ţigarete, pe care doi participanţi la trafic intenţionau să le introducă ilegal în România.

Primul dintre protagoniştii infracţiunilor s-a prezentat în această dimineaţă la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autoturism marca Peugeot. Bărbatul are dublă cetăţenie, română şi moldovenească şi are 34 de ani.

O oră mai târziu, în acelaşi punct s-a prezentat tot pe sensul de intrare în ţară, un alt cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 42 ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

„Aveam ceva informaţii, aşa că am efectuat un control amănunţit asupra celor două mijloace de transport. În urma acestuia, echipa comună a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în roata de rezervă a primului autoturism 5.600 de ţigarete marca Plugarul, iar în lonjeroanele spate ale celui de-al doilea autoturism 7.060 de ţigarete marca Ashima”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Ion Irimia. 

Conform prevederilor legale, în primul caz a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 1.680 lei, în vederea confiscării şi sancţionarea contravenţională a lui Valeriu J. cu amendă în valoare de 6.000 lei, iar în cel de-al doilea caz a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 4.236 lei şi a autoturismului în valoare de 5.000 lei în vederea confiscării, iar Ilie C. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite