Tâlhari la drumul mare la doar 14 ani. Ce vă recomandă poliţiştii pentru a evita să deveniţi victimele jefuitorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Indivizii au fost iniţial reţinuţi, însă vor fi cercetaţi în stare de libertate FOTO Arhiva Adevărul
Indivizii au fost iniţial reţinuţi, însă vor fi cercetaţi în stare de libertate FOTO Arhiva Adevărul

Cei doi infractori minori au fost depistaţi de poliţişti la scurt timp după comiterea faptei. Ei au tâlhărit o femeie de 44 de ani din Tecuci, profitând de faptul că aceasta era singură pe stradă, noaptea.

Tupeul infractorilor minori este în creştere. În seara zilei de 3 decembrie 2016, în jurul orei 22.00, Poliţia Municipiului Tecuci a fost sesizată de o femeie de 44 ani despre faptul că la ora 21.10, în timp ce se deplasa singură pe jos pe strada Prundului, doi tineri necunoscuţi  au deposedat-o prin violenţă de  un telefon mobil si un pachet de tigări.

În urma investigaţiilor efectuate poliţiştii tecuceni, la scurt timp, au identificat şi reţinut doi minori de 14 şi 16 ani, care provin din două familii dezorganizate, de etnie romă, care locuiesc în zonă. 

Cu ocazia activităţilor desfăşurate poliţiştii au recuperat telefonul mobil pe care l-au restituit părţii vătămate. 

Cei doi tineri, care nu recunosc fapta şi declară că au găsit telefonul pe stradă, vor fi cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Există suspiciunea că au la activ mai multe fapte de acest fel.

Ce vă recomandă poliţiştii pentru a nu fi victimele tâlharilor

Oamenii legii vă sfătuiesc ca, înainte de a ieşi din casă, să luaţi în calcul faptul că siguranţa dumneavoastră poate depinde şi de alegerile vestimentare care le-aţi făcut în ziua respectivă! De aceea e bine să evitaţi să purtaţi ostentativ bijuterii respectiv, lănţişoare, brăţări sau cercei, care pot fi tentante pentru tâlhari.

Dacă, din diverse motive, trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate, slab circulate, precum gangurile sau străduţele lăturalnice.

Şi copii pot fi victime ale acestor fapte. De aceea, poliţiştii vă recomandă să nu îi expuneţi inutil unor pericole, acceptând ca ei să poarte la vedere bunuri de valoroase. Dacă totuşi o fac, sfătuiţi-i să nu se lase atraşi în locuri izolate de către persoane necunoscute, indiferent de pretextul folosit de acestea.

Este util să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului, constituţia fizică, vestimentaţia şi, dacă este posibil, cât mai multe detalii, cum ar fi numărul maşinii, porecle între agresori, dacă sunt mai mulţi, modalitate de abordare.

De asemenea, în cazul tâlhăriilor, este bine să reţineţi că, indiferent de valoarea materială sau sentimentală a unor bunuri, integritatea corporală sau viaţa dumneavoastră sunt mult mai importante, iar datele oferite ulterior poliţiştilor vor ajuta la o cât mai rapidă identificare a infractorilor.

În cazul acestui gen de infracţiuni, cea mai bună metodă de apărare este strigătul de ajutor. Acesta are un efect descurajant şi îl poate determina pe agresor să-şi abandoneze planul.

Dacă sunteţi martori la comiterea unei tâlhării, nu protejaţi infractorii prin tăcere, dându-le prilejul să mai comită şi alte fapte. Sesizaţi Poliţia prin Apelul Unic de Urgenţă 112 pentru a spori şansele de identificare, prindere şi pedepsire a infractorilor.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite