Individul sadic din Galaţi, care omora pe stradă animale cu câinii de luptă, a fost găsit: „Mi se pare normal ce am făcut!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Chiosa are la activ numeroase probleme cu lege, fiind până acum sancţionat de trei ori pentru consum de alcool şi fapte de violenţă, deţinere de etnobotanice, dar şi pentru distrugerea unor elemente de semnalizare în trafic. Are şi o condamnare pentru tâlhărie.

Poliţiştii din cadrul IPJ Galaţi au reuşit să-l identifice şi să-l audieze pe bărbatul care, în urmă cu câteva seri, şi-a a asmuţit câinele de luptă (care nu avea botniţă), în uşa unui supermarket din oraş, pentru a ucide o pisică gestantă. Se numeşte Marius Chiosa, are 36 de ani şi este un individ recalcitrant, certat cu legea.

Imaginile au fost suprinse de camerele de supraveghere ale magazinului şi, după ce au fost postate pe Facebook, au stârnit un val de indignare şi de somaţii la adresa organelor de ordine.

De altfel, tânărul a mai fost cercetat şi amendat în câteva rânduri pentru încălcarea legii, însă niciodată pentru cruzime contra animalelor, deşi martorii spun că obişnuia să facă astfel de lucruri în mod frecvent.

Potrivit  directorului Poliţiei Locale Galaţi, Petrică Hahui, individul a fost sancţionat de trei ori pentru consum de alcool şi fapte de violenţă, deţinere de etnobotanice, dar şi pentru distrugerea unor elemente de semnalizare în trafic.

De asemenea, are şi o condamnare la închisoare pentru tâlhărie, după ce a atacat-o pe vânzătoarea unui magazin, cu un foarfece, cu scopul de a o jefui. Judecătorii i-au aplicat pedeapsa cu suspendare.

Chiosa a fost chemat luni la Secţia 1 de Poliţie din Galaţi pentru a fi audiat, prilej cu care şi-a recunoscut cu nonşalanţă fapta. El ar fi declarat, cinic, că aşa cum pisicile au voie să mănânce şoareci, tot la fel şi câinii pot să mănânce pisici, fiind vorba de ceva normal, ce ţine de lanţul trofic.

Cert este că, dincolo de declaraţiile insolente, tânărul va avea de-a face cu legea. „Poliţiştii Secţiei 1 s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracţiunii de ucidere a animalelor cu intenţie şi fără drept”, a precizat subinspectorul Delia Rogojină, de la I.P.J. Galaţi.

Bărbatul riscă să stea până la un an după gratii (la care se vor adăuga cei trei ani de la condamnarea cu suspendare), iar cel care deţine animalul, deoarece nu s-a stabilit încă cui îi aparţinea de fapt câinele de luptă, poate să nu mai aibă dreptul de a avea animale până la cinci ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite