Sute de voluntari creştini au ajutat la curăţarea de nămol a gospodăriilor lovite de inundaţii în judeţul Galaţi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile sprijinite de echipele de voluntari au primit pachete cu alimente de primă necesitate, apă şi obiecte igienico-sanitare, iar în perioada următoare, în funcţie de necesităţi, Protoieria Tecuci va trimite în parohiile sinistrate un transport de cereale şi lemne pentru iarnă.

Gravele inundaţii care s-au abătut la mijlocul săptămânii trecute peste judeţul Galaţi şi îndemnul la solidaritate şi întrajutorare adresat de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au sensibilizat şi bunii credincioşi din alte parohii.

În acest context, mai multe echipe de voluntari din mai multe parohii din zona Tecuciului, prin implicarea protoiereului Gheorghe Joghiu şi a altor preoţi au mers, pe 18 octombrie, în localităţile Pechea şi Slobozia Conachi pentru a oferi o mână de ajutor credincioşilor de aici, la decolmatarea caselor şi curţilor afectate, la spălarea covoarelor şi eliminarea mobilierului şi celorlate bunuri distruse de apă.

De asemenea, familiile sprijinite de echipele de voluntari au primit pachete cu alimente de primă necesitate, apă şi obiecte igienico-sanitare, iar în perioada următoare, în funcţie de necesităţi, Protoieria Tecuci va trimite în parohiile sinistrate un transport de cereale şi lemne pentru iarnă.

Totodată, preoţii şi unele familii din parohiile inundate s-au mobilizat pentru a prepara şi oferi câte o masă caldă tuturor persoanelor aflate în dificultate, mai ales celor care nu au unde locui şi care sunt cazaţi temporar în sălile pentru activităţi sportive.

În cursul serii, Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie şi Liga Tineretului Ortodox din Tecuci au trimis în localităţile sinistrate alimente neperisabile, pături, detergenţi şi obiecte de igienă personală.

„Arhiepiscopia Dunării de Jos adresează şi pe această cale mulţumiri tuturor celor care s-au implicat şi se vor implica în acţiuni de solidaritate cu persoanele sinistrate din judeţul Galaţi”, a precizat biroul de presă al instituţiei.

Vă reamintim că Arhiepiscopia Dunării de Jos a fost prima entitate care a donat bani (50.000 de lei) şi a iniţiat colecte de alimente şi haine pentru sinistraţi. De la începutul inundaţiilor şi până în prezent, parohiile gălăţene au asigurat masa caldă pentru salvatori, dar şi pentru familiile aflate în dificultate.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite