Suspecţi de proxenetism prin metoda „Loverboy“, reţinuţi de poliţişti. 10 tinere au fost obligate să se prostitueze în mai multe ţări din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 26 şi 38 de ani sunt acuzaţi că au atras mai multe tinere cu promisiuni false de căsătorie, pe care le-au obligat apoi să se prostitueze în Italia, Spania, Belgia, Austria şi Elveţia.

Pe 20 august, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Galaţi şi cei ai Poliţiei oraşului Târgu Bujor au efectuat şase percheziţii domiciliare, în municipiul Galaţi şi oraşul Târgu Bujor, într-un dosar de proxenetism.

Cu această ocazie, au fost găsite şi ridicate un autoturism de lux, despre care există date că ar proveni din săvârşirea de infracţiuni, precum şi suma de 1.450 de euro. Totodată, au fost puse în executare trei mandate de aducere pentru trei bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 26 şi 38 de ani, toţi din oraşul Târgu Bujor, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

”Din cercetări a reieşit că, din anul 2012 până în prezent, folosind metoda ”Loverboy”, aceştia ar fi racolat 10 tinere, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 22 de ani, pe care le-ar fi transportat în străinătate (Italia, Spania, Belgia, Austria, Elveţia), unde, printr-un comportament agresiv, le-ar fi determinat să practice prostituţia în beneficiul lor, prejudiciul creat fiind de aproximativ 80.000 de euro”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, 21 august, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunere de arestare preventivă.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite