Surpriză în furtul din curtea Poliției Galați. Descoperirea neașteptată a anchetatorilor

0
Publicat:

Polițiștii gălățeni au aflat cine este hoțul care a spart aparatul de tipul SelfPay și a furat caseta în care se aflau banii din încasări. Spațiul comercial se afla chiar în curtea Poliției Galați și era supravegheat video.

Aparat de tip SelfPay, spart chiar din curtea Poliției Galați FOTO: Arhivă Adevărul
Aparat de tip SelfPay, spart chiar din curtea Poliției Galați FOTO: Arhivă Adevărul

Spargerea a fost dată luni, 3 octombrie 2022, la ora 09:30. Secția 5 Poliție Galați a fost sesizată de administratorul unei societăți comerciale, un bărbat de 29 ani, din Galați, că, în perioada 30 septembrie – 03 octombrie, persoane necunoscute ar fi sustras din interiorul punctului de lucru al societății de la stația de plăți taxe tip SelfPay, caseta în care se aflau banii din încasări. 

A furat din curtea Poliției Galați 

Spațiul comercial este amplasat pe strada Domnească, din municipiul Galați, pe terenul aflat în administrarea unei instituții de învățământ superior, dar cu acces din curtea interioară ce deservește serviciile mai multor instituții. Printre acestea: Poliția Rutieră Galați, Serviciul de Pașapoarte, Serviciul de Înmatriculări Auto și Serviciul de Evidență a Populației. Zona este supravegheată video.

„Din primele verificări a rezultat că ușa de acces în punctul de lucru a fost găsită de administrator descuiată și fără urme de forțare, spațiul fiind situat efectiv în fața sediului Serviciului Pașapoarte. Totodată, precizăm că accesul către structurile Poliției este amplasat în partea din spate a clădirii aflată în această curte. A fost efectuată cercetarea la fața locului și s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de furt calificat, urmând a se stabili împrejurările în care s-a comis această faptă”, a anunțat IPJ Galați.

Hoțul este proprietarul spațiului comercial 

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați au identificat autorul comiterii furtului reclamat. Este vorba despre un bărbat de 29 de ani, din municipiul Galați. Acesta era chiar proprietarul spațiului comercial, un container propriu-zis, în care își desfășurau activitatea două firme. 

„Acesta este proprietarul spațiului comercial pe care îl închiriase și care a pătruns în acesta prin folosirea de chei potrivite. Autorul este proprietarul acelui container în care își desfășurau activitatea două societăți comerciale: una cu multiplicare documente (xerox), iar cea de-a doua cu gestionarea acelui SelfPay”, au descoperit polițiștii. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite