Tatăl care şi-a ucis bebeluşul făcut cu o adolescentă: „Nu te duce la detectorul de minciuni“

0
0

Un bărbat din județul Galați a primit ani grei de închisoare pentru că și-a lovit copilul nou-născut și a încercat apoi să ascundă cele întâmplate, ca să nu fie pedepsit pentru ce a făcut.

Daniel Ciuraru va sta 16 ani după gratii pentru că și-a ucis copilul FOTO arhivă Adevărul
Daniel Ciuraru va sta 16 ani după gratii pentru că și-a ucis copilul FOTO arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv în 22 septembrie a.c., la 16 ani de închisoare pentru omor pe Daniel Ciuraru, un bărbat din localitatea gălăţeană Ghidigeni, acuzat că şi-a ucis copilul de doar o lună. Instanţa a stabilit ca bărbatul să plătească peste 250.000 de lei în contul cheltuielilor efectuate cu spitalizarea micuţului până la decesul acestuia. De asemenea, a fost obligat să îi plătească mamei copilului suma de 100.000 de lei ca daune morale.

Ciuraru a cunoscut-o pe concubina lui pe Facebook, când aceasta avea doar 14 ani. S-a mutat cu ea în Ghidigeni, deși părinții fetei s-au opus și au venit de mai multe ori cu Poliția să își ia copila acasă. După patru ani, pe 5 aprilie 2021, adolescenta a născut un copil cu o problemă la un picior (picior strâmb) și o infecție.

Medicii au tratat bebelușul, iar acesta a fost externat sănătos din spital. De altfel, concubinii au declarat ulterior că nou-născutul s-a dezvoltat normal, mânca foarte bine şi părea să fie sănătos.

În stare gravă la spital la doar 22 de zile de la naștere

După 22 de zile de la naștere, bebeluşul a fost dus cu vânătăi în jurul gurii şi leziuni la cap la cabinetul medical din Ghidigeni. Deoarece starea lui de sănătate era extrem de gravă, medicul de familie a cerut transferul la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, iar medicii au solicitat apoi ca micuţul să fie dus la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, unde a şi decedat din cauza traumatismelor extrem de grave pe care le suferise.

Expertiza medico-legală a stabilit că bărbatul şi-a lovit copilul în cap de mai multe ori cu un obiect contondent. Daniel Ciuraru le-a spus poliţiştilor că l-a lovit în somn pe sugar, din greşeală. S-a dat singur de gol în urma unei discuții pe care a avut-o cu mama copilului. Dialogul, înregistrat de polițiști, vorbește de la sine despre ce s-a întâmplat:

Daniel Ciuraru: „Nu ti şiudi la detectorul de şimiuni, că poate să ne facă probleme, nu te şiudi, când spunem să te şiudi, nu, dom’le nu mai germem, nu germ. Că dacă te-ai dus acolo, îmi cafi uăr mie.”

Mama copilului: „Da’ când ai făcut ce ai făcut, atunci nu te-ai gândit?”

Daniel Ciuraru: „Vorbeşte frumos, mă, te-am rugat săp vorbeşti frumos, te rog frumos, din sufletul meu, că sunt disatrus aici, te rog frumos să vorbeşti frumos.”

Mama copilului: „Serios, sau ai ceva la cap? Că, altfel, nu-mi dau seama ce simţ ai. Ai ceva la cap dacă în capul tău spui că nu i-ai făcut nimica. Copilul are fractură peste fractură.”

Daniel Ciuraru: „Doamne, …Domnului, băi, te-am rugat, nu mai vorbi, mă, de aşa ceva (...)”

„Niciun motiv nu poate justifica agresarea unei fiinţe atât de fragile”

Bărbatul a negat constant în fața polițiștilor și a procurorului de caz că și-ar fi agresat în vreun fel copilul nou-născut, pentru ca apoi să își schimbe succesiv declarațiile, în încercarea de-a scăpa de răspunderea penală.

A cerut apoi schimbarea încadrării juridice a faptei din omor în lovituri cauzatoare de moarte și ar fi vrut să fie judecat în procedură simplificată, prin recunoașterea vinovăției, dar instanța de judecată i-a respins solicitările.

„Inculpatul s-a străduit să ascundă urmele faptei sale şi, deşi a dus copilul la un cabinet medical şi mai apoi la spital, nu a explicat cu sinceritate cele întâmplate şi nici împrejurarea că fiului său i-a curs sânge din zona gurii – fapt ce a întârziat acordarea unor îngrijiri medicale adecvate. Inculpatul a manifestat o agresivitate nejustificată faţă de o persoană nevinovată, lipsită complet de apărare, de numai 22 zile, care era chiar fiul său. Niciun motiv nu poate justifica agresarea unei fiinţe atât de fragile, care are nevoie doar de afecţiune şi îngrijire”, este concluzia judecătorilor Curții de Apel Galați.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite