Jandarmii donează sânge pentru a salva vieţi. Şi tu te poţi alătura campaniei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sângele tău poate fi salvator pentru un om în suferinţă!
Sângele tău poate fi salvator pentru un om în suferinţă!

Campania „Întinde o mână!Salvează o viaţă!Donează sânge!" este iniţiată de Jandarmeria Română. La Galaţi, Jandarmeria are ca parteneri Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, Arhiepiscopia „Dunării de Jos", S.C. Transurb S.A. şi Poliţia Locală Tecuci.

Campania derulată de Jandarmerie prin toate inspectoratele din ţară are trei etape. Primul pas a constat în informarea jandarmilor - principalii donatori - despre rolul lor, avantajele pe care le au, cine are nevoie de sânge şi cine poate dona, cât şi câteva sfaturi utile în cazul donării. O a doua etapă a reprezentat-o atragerea partenerilor, alături de Jandarmetia Galaţi şi Centrul de Transfuzii, în campanie implicându-se SC Transurb, Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Poliţia Locală Tecuci.

„Cu ajutorul a patru societăţi de birotică şi a două tipografii din municipiul Galaţi s-a reuşit printarea a 200 de afişe A3 şi 50 afişe format A4, care au fost postate pe mijloacele de transport în comun, la chioşcurile de bilete şi la sediul S.C. Transurb S.A. Galaţi, la instituţii unde este un aflux mare de cetăţeni, la sediul Jandarmeriei Galaţi şi Poliţia Locală Tecuci, cât şi la biserici din Galaţi prin grija Arhiepiscopiei „Dunărea de Jos" pentru informarea cetăţenilor despre acţiunea umanitară de donare de sânge. De asemenea în perioada următoare echipaje de jandarmi vor împărţi fluturaşi cetăţenilor gălăţeni prin care îi vor informa despre această campanie şi vor încerca să atragă cât mai mulţi donatori în convingerea că acest spirit va face ca cetăţeanul să dea dovadă de solidaritate umană", precizează cpt. Barbu Costin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi.

Campania de donare va avea loc efectiv pe 1 noiembrie, dar Jandarmeria Galaţi şi Centrul Regional de Transfuzie Sanguină anunţă că acţiunea va continua pe parcursul a mai multe zile. Jandarmeria Galaţi are o tradiţie în donarea de sânge, acest an fiind al treilea consecutiv, în medie participând 80 de jandarmi la acţiunile de donare de sânge. Anul acesta, pe lângă jandarmi vor mai dona sânge lucrători din cadrul S.C. Transurb S.A. Galaţi, Poliţiei Locale Tecuci dar şi cetăţenii care se vor alătura în urma acestei campanii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite