Şi la Bac-ul de toamnă s-a copiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru elevi au fost fost daţi afară, ieri, de la prima probă scrisă a Bac-ului, după ce au fost prinşi copiind. Interesul pentru această a doua sesiune este extrem de scăzut, 20% dintre candidaţi chiulind azi de la prima probă scrisă.

Prima probă scrisă a Bacalaureatului de toamnă a debutat cu o rată de participare destul de redusă. Aproape 20% dintre cei înscrişi la proba de limba şi literatura română nu au susţinut examenul, speriaţi probabil de dificultatea subiectelor din vară, dar şi de vigilenţa de care au dat dovadă organizatorii la precedenta "ediţie" a examenului maturităţii.


Au lipsit de la prima probă scrisă 305 elevi, dintre care aproape jumătate erau aşteptaţi la două dintre cele 16 centre de examinare: "Radu Negru" şi Marină.


Chiar şi în condiţiile unei participări reduse la examen, unii nu au uitat de vechile practici şi au încercat să copieze, prin diverse metode, mai mult sau mai puţin sofisticate.


În total, au fost prinşi şi daţi afară din examen patru elevi, trei aflaţi la Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie din Tecuci şi unul la centrul de la Metalurgic. Dacă primii trei au fost eliminaţi pentru că se inspirau din fiţuici sau cu ajutorul sistemelor hands-free, cel de la Metalurgic a avut neinspiraţia să-şi uite telefonul deschis.


"Eram într-o bancă lângă acest elev, nu copia, dar a uitat să-şi pună telefonul pe silenţios", ne-a declarat Gabriel Tecaru, unul dintre martorii incidentului de la Liceul Metalurgic.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite