Şi-a luat zilele otrăvindu-se cu Furadan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sinucigaşul a fost transportat la Laboratorul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei. Foto:Adevărul
Sinucigaşul a fost transportat la Laboratorul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei. Foto:Adevărul

Un bărbat, care a băut dintr-o sticlă periculosul pesticid, a reuşit să-şi ducă la îndeplinire intenţia de a se sinucide. Se presupune că a înghiţit o cantitate destul de mare pentru că, la sosirea echipajului unei Ambulanţe, murise deja.

Un  echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă a declarat decesul unui bărbat în vârstă de 32 de ani din comuna Suhurlui găsit fără semne vitale, sâmbătă, în locuinţa acestuia.

„Am fost solicitaţi pentru a acorda primul ajutor unui bărbat care ingerase Furadan,  un pesticid extrem de toxic. Din păcate la sosirea echipajului ambulanţei acesta era decedat”, a declarat dr Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Din primele informaţii oferite de la un membru al familiei victimei, n-a fost un accident, ci o sinucidere.
Furadan, substanţă interzisă în Uniunea Europeană, care în trecut era folosită pentru tratamentul culturilor agricole, încă mai este utilizată ilegal pentru erbicidare cu toate că agricultorii nu recunosc asta.

"Cei care au lucrat pe la fostele CAP-uri mai au stocuri de Furadan pe acasă şi îl folosesc la erbicidarea porumbului şi a cartofilor. În mod normal, este interzis şi din păcate destul de des ne confruntăm cu cazuri în care acest pesticid periculos este folosit în tentativele suicidare", ne-a mai precizat dr Mihai Polinschi

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite