Sediul unui serviciu județean de ambulanță din România, modernizat după 70 de ani. Investiția se ridică la trei milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea va fi consolidată, eficientizată energetic și modernizată. Vor fi instalate sisteme de ventilare mecanică cu recuperatoare de căldură, un sistem inteligent de management al energiei, iar imobilul va fi dotată cu panouri fotovoltaice și panouri solare.

Noua clădire a ambulanței din Tecuci va fi complet reabilitată FOTO CJ Galați
Noua clădire a ambulanței din Tecuci va fi complet reabilitată FOTO CJ Galați

În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Galați de luni, 20 mai, a fost aprobată ultima documentaţie necesară pentru a demara lucrările de consolidare, eficientizare energetică și modernizare a sediului Ambulanței Tecuci. Este vorba despre documentaţia tehnică, urmând astfel ca, în cel mai scurt timp, să fie emis ordinul de începere a lucrărilor.   

Investiţia, în valoare de peste trei milioane de lei, este realizată cu ajutorul fondurilor europene atrase de către Consiliul Judeţean Galaţi. 

Vom transforma complet sediul ambulanței. Totul pentru a asigura un mediu mai confortabil și mai sigur celor aproape 40 de salvatori care lucrează aici zilnic”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Clădirea veche de aproape 7 decenii va fi transformată într-una modernă, oferind condiții excelente pentru cadrele medicale care muncesc în clădire.

„Vom consolida clădirea, care are o suprafață de aproximativ 400 metri pătrați, și vom interveni și la partea de instalații, montând un sistem nou de climatizare pentru a asigura calitatea aerului. De asemenea, vom instala sisteme de ventilare mecanică cu recuperatoare de căldură, sistem inteligent de management al energiei, reabilitând sistemul de încălzire și cel de furnizare a apei calde de consum. Mai mult, clădirea va fi dotată cu panouri fotovoltaice și panouri solare", a mai adăugat președintele CJ Galați.

Finanțarea este asigurată prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite