Se scumpesc paşapoartele, de la 1 aprilie. Era bine să fie o glumă, dar nu este

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paşaportul electronic este valabil timp de cinci ani. Foto: Adevarul/arhivă
Paşaportul electronic este valabil timp de cinci ani. Foto: Adevarul/arhivă

Rămâne neschimbat doar tariful perceput pentru confecţionarea paşapoartelor electronice destinate copiilor cu vârsta sub şase ani. Solicitanţii, care au apucat să achite taxele, nu trebuie să plătească diferenţa.

Începând din prima zi a lunii aprilie, Imprimeria Naţională modifică taxele percepute pentru confecţionarea paşapoartelor eliberate de Direcţia Generală de Paşapoarte.

„Tariful pentru emiterea unui paşaport simplu temporar va fi majorat de la 84 lei la 100 de lei. De asemenea, pentru paşaportul simplu electronic, cu valabilitate de cinci ani, tariful de emitere va fi majorat de la 244 lei, la 270 lei. Pentru paşaportul simplu electronic, cu valabilitatea de trei ani, pentru minorii cu vârsta sub şase ani, taxa de confecţionare rămâne aceeaşi, respectiv 244 lei”, a declarat Petrica Paţilea Crângan, directorul Cancelariei Prefecturii judeţului Galaţi.

Solicitanţii de paşapoarte, care au apucat să achite taxele pentru eliberarea acestora înainte de  1 aprilie 2013, chiar dacă au cererile înregistrate după această dată, nu vor fi obligaţi să achite diferenţa de tarif.

În schimb, dacă cerererile au fost depuse înainte de data respectivă, dar achitarea taxelor se face după 1 aprilie, acestea vor fi plătite cu noile tarife, diferenţiate.

Pentru viitor, se preconizează modificarea termenului de valabilitate a paşaportului electronic simplu pentru minori, document care va avea o valabilitate de trei ani până la împlinrea vârstei de 12 ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite