Scandal la exproprierea mai multor proprietari din Galaţi. Primarul Marius Stan: ”Probabil mă veţi vedea săptămâna viitoare şi pe mine cu casca pe buldozer”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Galaţi a expropriat 20 de persoane, care deţin case pe strada Traian din Galaţi, printre aceştia numărându-se şi fostul fotbalist al Oţelului Galaţi, Eugen Boştină. Majoritatea foştilor proprietari au acceptat situaţia, dar au existat unii care s-au opus evacuării din case.

Mai mulţi reprezentanţi ai Primăriei Galaţi, însoţiţi de poliţişti locali şi jandarmi, au inventariat vineri, 8 aprilie, 20 de case ce urmează să fie demolate pe strada Traian din Galaţi, care face legătura dintre strada Brăilei şi Piaţa Centrală.

Municipalitatea a luat această măsură pentru a lărgi strada Traian, astfel încât să se poată circula pe patru benzi. O parte dintre proprietari nu sunt de acord însă cu decizia Primăriei şi au anunţat că vor contesta în instanţă despăgubirile acordate.

Până atunci, ei s-au opus acţiunii de inventariere a imobilelor.

"Am ajuns de nu mai sunt om! Nu ştiu dacă mai apuc să mai trăiesc, să îmi găsesc o casă, să îmi aşez lucrurile la loc. O muncă de-o viaţă am împrăştiat-o, am dat de pomană, am aruncat la gunoi", a declarat Rădiţa Rafat, unul dintre proprietarii din zonă.

Deloc amuzantă nu a fost situaţia pentru fostul fotbalist al Oţelului Galaţi, Eugen Boştină. Acesta acceptase să plece de bunăvoie şi urma să predea cheile de la casa pe care o deţine pe strada Traian, dar muncitorii i-au spart yala de la poartă cu o bormaşină.  Acest lucru l-a înfuriat pe fostul fotbalist, care i-a dat afară din curte pe cei veniţi să inventarieze imobilul.

Nici reprezentanţii Primăriei nu au fost mulţumiţi de modul cum au decurs lucrurile şi au anunţat că îi vor reclama la Poliţie pe foştii proprietari, care refuză să îţi părăsească casele.

”Va ieşi scandal pentru că nu este plăcut când expropriezi pe cineva, dar fiind vorba de interesul general al oraşului, de dezvoltarea oraşului, mai sunt şi sacrificii. Nu ştiu câţi oameni au contestat în instanţă, dar toate exproprierile au fost făcute în conformitate cu legea. Trezoreria a primit banii pentru fiecare proprietate, care urmează să fe expropriată, nu încălcăm niciun fel de lege. Că sunt nemulţumiri, nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea. Banii îi pot lua oamenii când vor. Avem autorizaţiile de demolare pentru majoritate caselor şi probabil mă veţi vedea săptămâna viitoare şi pe mine cu casca pe buldozer”, a declarat primarul Marius Stan.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite