S-au urcat băuţi la volan. De beat ce era, un conducător auto a pierdut controlul maşinii pe care o conducea şi a intrat într-un mal de pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii băuţi s-au ales cu dosare penale Foto: arhivă Adevărul
Şoferii băuţi s-au ales cu dosare penale Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii gălăţeni au deschis dosare penale pe numele a patru gălăţeni în ultimele două zile pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Aceştia aveau alcoolemii cuprinse între 0,52 şi 0,89 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

Pe 21 octombrie, un bărbat de 38 ani, în timp ce conducea autoturismul pe D.C. 97, pe raza localităţii gălăţene Valea Mărului, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un mal de pământ, suferind vătămări corporale.

”Poliţiştii ajunşi la faţa locului au testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,80mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, făcând verificări în bazele de date ale poliţiei, s-a constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub infulenţa alcoolului şi fără permis de conducere”, a declarat Crina Dragu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

O zi mai târziu, poliţiştii au depistat în trafic, pe drumurile publice din judeţul Galaţi, trei conducători auto aflaţi sub influenţa alcoolului. Primul dintre aceştia, un bărbat de 29 ani, a fost oprit pentru control pe strada Primăverii din oraşul Târgu Bujor şi fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de  0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de-al doilea conducător auto aflat sub influenţa alcoolului a fost depistat de poliţiştii Secţiei 7 Matca pe raza comunei Valea Mărului. Bărbatul, în vârstă de 42 ani, a prezentat la testarea cu aparatul etilotest o alcoolemie de 0.52 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

Un alt conducător auto care a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan a fost depistat de poliţiştii din Tecuci, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie din localitate. Rezultatul testării bărbatului de 64 ani  cu aparatul etilotest a fost de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cele trei cazuri, poliţiştii au deschis dosare penale pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

         

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite