Rom├ónul care a ÔÇ×inundatÔÇť ┼úara cu valut─â falsificat─â. Banii erau adu┼či din Italia ascun┼či ├«n haine sau produse alimentare VIDEO

0
0
valuta falsificata 2
Valuta falsificat─â g─âsit─â ├«n c─âptu┼čeala unei perne FOTO DIICOT

Un b─ârbat din Gala┼úi a fost prins ├«n flagrant de poli┼úi┼čti c├ónd preda unei firme de transport interna┼úional un colet ├«n care se aflau sute de euro fal┼či, valuta fiind ascuns─â ├«n c─âptu┼čeala unei perne. Sunt doar o parte din banii fal┼či pe care individul ┼či complicii s─âi i-au plasat pe pia┼ú─â prin schimburi stradale de valut─â.

Pe 16 noiembrie, procurorii DIICOT Gala┼úi au re┼úinut un b─ârbat pentru 24 de ore, acesta fiind suspectat de ┬áconstituire a unui grup infrac┼úional organizat, punere ├«n circula┼úie de valori falsificate ├«n form─â continuat─â, ├«n┼čel─âciune ├«n form─â continuat─â ┼či efectuare de opera┼úiuni cu substan┼úe susceptibile de a avea efect psihoactiv, ├«n form─â continuat─â.

Anchetatorii au stabilit c─â, ├«n toamna anului 2021, b─ârbatul, ├«mpreun─â cu alte persoane, au constituit un grup infrac┼úional organizat ├«n scopul introducerii pe teritoriul Rom├óniei a unor importante cantit─â┼úi de valut─â falsificat─â, const├ónd ├«n bancnote ├«n cupiurile de 50 ┼či 100 de euro, provenit─â din Italia.

ÔÇŁAc┼úion├ónd ├«n cadrul structurii infrac┼úionale organizate, membrii acesteia ┼či-au ├«mp─âr┼úit rolurile ├«n vederea derul─ârii eficiente a activit─â┼úii infrac┼úionale. Astfel, unul dintre membri avea rolul de a procura pe teritoriul Italiei bancnotele falsificate pe care apoi le remitea, apoi, celorlal┼úi, ├«n scopul introducerii pe teritoriul Rom├óniei, prin intermediul societ─â┼úilor de transport pe ruta Italia-Rom├ónia, acestea fiind disimulate ├«n diferite colete ce con┼úineau obiecte vestimentare sau alimentareÔÇŁ, spun procurorii DIICOT Gala┼úi.

Valuta falsificată, plasată în schimburi stradale

Liderul grup─ârii era cel care depozita bancnotele ┼či care a plasat o parte din acestea cu ocazia unor schimburi valutare stradale.

Mar┼úi, 16 noiembrie, procurorii DIICOT Gala┼úi ├«mpreun─â cu ofi┼úeri de poli┼úie judiciar─â din cadrul BCCO Gala┼úi l-au prins ├«n flagrant pe suspect ├«n timp ce preda unei societ─â┼úi de transport un colet ce con┼úinea 322 de bancnote din cupiura de 50 de euro ┼či 98 de bancnote din cupiura de 100 de euro. Valuta falsificat─â era ascuns─â ├«n c─âptu┼čeala unei perne.

valuta falsificata 1

Pliculeţe cu substanţe cu efect psihoactiv găsite în una din locaţiile percheziţionate FOTO DIICOT

Ulterior, anchetatorii au efectuat 6 perchezi┼úii domiciliare, ├«n urma c─ârora au fost ridicate aproximativ 57 de grame de substan┼úe cu efect psihoactiv, 7 telefoane mobile, 2 tablete, precum ┼či suma de 1.000 de euro, cu privire la care exist─â suspiciunea c─â ar fi alc─âtuit─â din bancnote contraf─âcute. ├Än cursul zilei de miercuri, 17 noiembrie, b─ârbatul re┼úinut va fi prezentat Tribunalului Gala┼úi cu propunere de arestare preventiv─â pentru o perioad─â de 30 de zile.

V─â mai recomand─âm s─â citi┼úi ┼či:

VIDEO Detaliile care te ajut─â s─â descoperi foarte u┼čor banii fal┼či. Valuta falsificat─â poate fi descoperit─â la atingere

Disperarea dup─â ÔÇ×p─âc─âneleÔÇŁ a unui b─ârbat din Ia┼či. Cum ┼či-a ┼úepuit familia dup─â ce a pus m├óna pe valut─â falsificat─âUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite