România-Spania: 1-1, în cadrul Fed Cup. Duminică o luăm practic de la zero! Trei meciuri în care se va decide dacă mergem în elita tenisului mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a reuşit să câştige şi are mâine un meci greu cu cealaltă câştigătoare a zilei, Garbine Muguruza.
Simona Halep a reuşit să câştige şi are mâine un meci greu cu cealaltă câştigătoare a zilei, Garbine Muguruza.

Dacă Simona Halep a defilat în faţa sportivei Silvia Soler Espinosa, Irina Camelia Begu a fost nevoită să se declare învinsă în faţa unei sportive mult mai bună: Garbina Muguruza.

După prima zi de meciuri din cadrul Fed Cup, scorul este egal: România – Spania, scor 1-1. Simona Halep a învins-o pe Silvia Soler Espinosa, cu scorul de 6-2, 6-1, în primul meci al zilei, iar Irina Begu a cedat în faţa Garbinei Muguruza, cu scorul de 6-3, 6-2. La ceremonia de deschidere a participat şi preşedinte le României, domnul Klaus Iohannis.  

La finalul unei partide frumoase, în care Simona Halep a forţat extrem de mult pe serviciu, dar a câştigat în cele din urmă categoric, jucătoarea noastră spune că meciul nu a fost aşa uşor precum a părut. 

„Am jucat un meci bun, mi-am făcut jocul, am fost destul de agresivă şi am returnat destul de bine. Serviciul nu mi-a mers aşa cum mi-am dorit, dar spre final, în momentele importante, am avut nişte servicii bune. A fost foarte greu, la început de meci am avut emoţii mari, mai ales că a fost şi domnul preşedinte, au fost oameni importanţi în sală. Când am cântat imnul a fost emoţionant, aşa că am încercat să îmi relaxez un pic corpul şi mintea şi să joc ceea ce ştiu. Am făcut un meci bun şi chiar mă bucur că am terminat aşa repede şi acum o susţin pe Irina cu toată încrederea”, a spus Simona Halep la finalul meciului.

Imediat după meci, preşedintele Iohannis a mers în vestiarul echipei României pentru a o felicita personal pe Simona Halep.

romania spania galati

„Atmosfera a fost deosebită, din ce în ce mai frumoasă, oamenii au fost foarte energici şi au fost cu sufletul alături de noi. Le mulţumesc foarte mult şi îi aştept şi mâine, pentru că mâine am şi mai multă nevoie, va fi un meci greu, dar împreună vom câştiga. Domnul preşedinte a venit la noi în vestiar când era toată echipa, m-a felicitat, am dat mâna cu dânsul. Mă bucur foarte mult că i-am adresat invitaţia, sunt foarte mândră de mine, sper să mai fie ocazii să vină la meciuri de tenis şi să ne susţină. A fost incredibil să joc cu preşedintele ţării în tribună. Este un sentiment minunat să joci în ţara ta şi pentru ţara ta. A fost şi la Bucureşti turneul anul trecut, dar nu a fost atât de intens ca acum. Mă bucur să fiu acasă, să pot să câştig meciuri pentru România şi sper ca mâine să fac şi al doilea meci al meu în direcţia bună spre ţară”, a spus Halep.

Simona a spus la conferinţa de presă că a forţat un pic. „Mi-a ieşit la joc, dar la serviciu, aţi văzut bine, nu prea mi-a mers, dar în momentele importante, spre final, a mers. Lucrez la serviciu zi de zi şi încerc tot mai mult să-l fac mai puternic şi mai constant”, a explicat Simona Halep.

romania spania galati

Referindu-se la adversara ei de astăzi, sportiva română a spus că se aştepta să joace mai mult cu dreapta, cu un rever mai plat.

„Ştiam că aşa joacă şi nu am fost surprinsă deloc. Este o jucătoare destul de solidă, se mişcă bine, are stil spaniol, aşa că am încercat cât mai mult să intru în retur, pentru că serviciul este mai uşor un pic şi stiul meu este să intru în retur şi să lovesc. Eu mi-am făcut treaba mea, am fost agresivă şi am deschis terenul bine, după părerea mea. Am intrat în teren şi am finalizat punctele mult mai repede decât trebuia”, a explicat Halep.

Silvia Soler Espinosa, sportiva învinsă astăzi categoric de Simona Halep recunoaşte că sportiva din România a fost mai bună. „A fost un meci bun pentru Simona. A jucat un tenis incredibil, la un alt nivel faţă de acum 2-3 ani. Nu am putut să-mi fac jocul deoarece ea a fost prea bună. E bine pentru ea că joacă acasă, dar, pentru mine, publicul a fost OK. Este doar primul punct, să vedem cum va fi Garbine cu Irina. Echipa care câştigă trebuie să ia 3 puncte. Nu este nimic gata. Este normal ca publicul să ţină cu echipa lor, dar ei au respectat şi cealaltă echipă”, a spus Espinosa.

Şi iată că Garbine Muguruza a reuşit să readucă egalitatea dintre cele două echipe, învingând-o categoric pe Irina Camelia Begu.

romania spania galati

„Mi-am făcut jocul şi totul a mers bine. A fost puţin dificil. Este pentru prima dată când joc Fed Cup. Tot publicul a susţinut echipa României. Eu mi-am făcut jocul cum am ştiut mai bine şi mă bucur că am câştigat. Conchita Martinez este foarte mândră că am jucat chiar bine. Nu am avut o strategie. Doar am intrat pe teren, m-am concentrat să servesc bine şi să să mă gândesc la toate lucrurile pe care le pot face. Mă simt foarte bine pe suprafaţă ”hard”, chiar dacă asta este puţin mai înceată. Dar am jucat la un nivel destul de bun”, a spus sportiva din Spania.

romania spania galati

Irina Begu a plâns la conferinţa de presă şi a spus că emoţiile şi-au spus cuvântul. „Emoţiile la Fed Cup îşi spun cuvântul. E altfel la acest turneu, noi suntem obişnuite să jucăm pentru noi, atunci când joci în faţa publicului tău şi joci pentru România este mai greu. Atmosfera mi-a plăcut şi vreau să le mulţumesc pe aceasta cale tuturor care au fost în sală. A fost o atmosferă incredibilă şi sper ca mâine să vină într-un număr cât mai mare. Pe mine mă ajută foarte mult acest lucru şi sper mâine să aduc un punct României. Nu mi-a fost frică de Muguruza. Atunci când am intrat în teren şi s-a cântat imnul României, a venit şi domnul preşedinte, au fost alte emoţii. Sunt anumite trăiri pe care nu le trăiesc zilnic. Bineînteles, ca acest lucru m-a emotionat foarte tare, de aceea am fost şi mai încordată de cum sunt de obicei. Au fost şi oameni importanţi în public, nu e uşor să joci în faţa unor persoane atât de importante”, a declarat Irina Begu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite