Româncă din Italia acuzată de rele tratamente, înşelată chiar de avocatul său. Acesta nu avea dreptul de a profesa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO torino.corriere.it
FOTO torino.corriere.it

Un Italian de 55 de ani şi-a oferit serviciile de avocat unei românce care era cercetată pentru rele tratamente aplicate fiicei sale. Pe parcursul procesului, procurorul de şedinţă a descoperit că bărbatul nu mai era înregistrat ca avocat din 2015.

O româncă stabilită în oraşul italian Torino, acuzată de rele tratamente aplicate propriei fiice, a fost escrocată de un italian care se dădea drept avocat şi care a asigurat-o că o va apăra la tribunal. Femeia i-a plătit 1.850 de euro falsului avocat, scrie Corriere della Sera. 

Faptele s-au petrecut între anii 2015 şi 2016, mai scrie sursa citată, iar procesul împotriva italianului s-a încheiat luni, 24 ianuarie 2022. 

Deşi nu mai avea dreptul de a practica profesia de avocat, Vincenzo Vittorio Zagami, în vârstă de 55 de ani şi originar din Bari, a asistat-o la tribunal pe româncă, care era acuzată că i-a aplicat rele tratamente fiicei sale. 

Despăgubire substanţială

În timpul procesului, procurorii au constatat că înregistrarea lui Zagami în Secţia Specială a Avocaţilor Comunitari a fost revocată în 2015 şi că înscrierea sa în Ordinul Avocaţilor de la Biroul din Nisa era „insuficientă pentru a-şi putea exercita profesia în Italia.”

Cu toate acestea, italianul i-a perceput româncei un ”onorariu” de 1.200 de euro pentru a o apăra în instanţă, dar i-a cerut şi o maşină pentru spălat pavimentul, în valoare de 650 de euro.

Tribunalul din Torino a decis luni, 24 ianuarie, că Vincenzo Vittorio Zagami este vinovat de înşelăciune şi exercitarea abuzivă a profesiei de avocat, condamnându-l la un an şi 6 luni de închisoare şi obligându-l să achite şi o amendă de 15.000 de euro. De asemenea, italianul va trebui să-i plătească româncei o despăgubire în valoare de 10.000 de euro.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Gruparea care a speriat România cu înşelăciuni prin metoda „Acoperişul”. Ocupau casele proprietarilor cu forţa

Viaţă de lux din şantaj emoţional. O româncă „necăjită” a lăsat o italiancă de 82 de ani fără economiile de-o viaţă

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite