Metoda „cabana”, ultima găselniţă a ţeparilor „de meserie”. Cum acţionează infractorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Site-urile de specialitate sunt pline cu fotografii atrăgătoare. Foto: olx.ro
Site-urile de specialitate sunt pline cu fotografii atrăgătoare. Foto: olx.ro

Escrocii îşi perfecţionează permanent metodele prin care vor să facă bani cu orice preţ. Ultima invenţie este înşelătoria prin metoda „cabana”.

Pe scurt, aşa-zişii constructorii promit ridicarea unei cabane într-un timp record, la preţuri foarte convenabile, prin intermediul unor anunţuri pe site-uri specializate. La întâlnirea cu clientul vin pregătiţi să înceapă lucrul, dar cer un avans important pentru achiziţia de materiale. Mulţi dintre clienţi se lasă păcăliţi şi plătesc banii, dar constructorii dispar rapid şi nu mai răspund la telefon.

Pe internet sunt sute de astfel de anunţuri, cu persoane care se oferă să construiască cabane sau case de vacanţă. De exemplu, utilizatorul ”danieldanieldaniel377” activ pe OLX din noiembrie 2021 are postate 42 de anunţuri în care menţionează că vinde cabane de lemn în 42 de oraşe din ţară cu preţuri cuprinse între 17.000 de lei şi circa 40.000 de lei.

„Doriţi o casă din lemn, o cabană, o casă din container, garaje auto, un foişor sau o căsuţă de vacanţă, suntem aici pentru dvs. Vă realizăm orice construcţie într-un timp foarte scurt şi cu un buget redus. Casă cu parter sau etaj”, astfel sună unul dintre anunţurile utilizatorului.

Recent, un bărbat din Alba Iulia s-a confruntat cu o echipă de aşa-zis meşteri pe care i-a angajat să-i ridice o cabană. A ajuns să discute cu reprezentantul unei ”firme” de ţepari din zona Moldovei, care avea multe fotografii online cu case deja realizate. A luat legătura cu constructorul şi în ziua stabilită o maşină mică s-a prezentat la locul viitoarei construcţii.

inselaciune cabana alba

Foto: olx.ro

Bărbatul din Alba Iulia a remarcat că cei cinci „muncitori” nu aveau nici scule, şi nici materiale, aşa cum se aştepta, în condiţiile în care s-au înţeles că va plăti la final. Au promis că după ce proprietarul pleacă de acolo, va veni o dubă cu toate materialele necesare. Între timp, au comandat câteva lemne de la un furnizor din oraş, pe care le-au unit într-un fel de dreptunghi, care ar fi trebuit să fie baza construcţiei. În ciuda înţelegerii iniţiale, i-au cerut bărbatului 4.000 de euro, pentru a cumpăra materiale.

Acesta a refuzat şi s-a oferit să meargă împreună pentru a cumpăra materialele, însă „meşterii” nu au fost de acord. Disputa s-a încheiat după multe alte discuţii, când au înţeles că omul chiar nu poate fi înşelat. Aşa-zişii meşteri au plecat, iar bărbatul a rămas să caute altă echipă de constructori.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Escroc cu multiple identităţi, trimis în judecată pentru înşelăciuni în serie. Se dădea amant fatal, preot sau agent secret

Cum ar putea ajunge pe lista UNESCO frontiera de nord a provinciei romane Dacia, cu 350 de situri istorice

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite