Renumit psihiatru, despre atacurile din online la adresa dr. Mihai Craiu: „Ştiu cum e să îţi spună cineva, de pe un cont fals, că te taie, că te omoară!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Gabriel Diaconu, sursa: Arhivă Personală
Medicul Gabriel Diaconu, sursa: Arhivă Personală

Cunoscutul medic pshiatru, Gabriel Diaconu, reacţionează pe pagina sa de Facebook după ce pediatrul Mihai Craiu a anunţat că întrerupe activitatea la „Spitalul Virtual pentru Copii”, în urma mai multor atacuri şi reacţii agresive primite în mediul online.

 „Un lucru deosebit de grav s-a petrecut în mediul online. După atacuri repetate şi o injustă hărţuire, probabil cel mai luminos dintre noi, cei care ne-am asumat educarea oamenilor în pandemia de COVID, doctorul Craiu Mihai, a anunţat că întrerupe proiectul lui de suflet, Spitalul Virtual pentru Copii. Spitalul Virtual de Copii este un proiect care a primit acolade atât naţional, cât şi internaţional, o idee unică în peisajul medical românesc”, scrie dr. Gabriel Diaconu, pe Facebook.

Psihiatrul Gabriel Diaconu susţine că medicul Mihai Craiu şi proiectul Spitalul Virtual pentru Copii au contribuit şi au ajutat la informarea a milioane de români. Mai mult, medicul a salvat sute de vieţi, mai ales a celor cu greu la servicii medicale de calitate.

 „Harul şi dăruirea lui Craiu au făcut ca, într-o perioadă în care nimeni nu se mai ocupă de răspândirea informaţiilor de bună calitate de la profesionist către părinţi, o seamă de subiecte cruciale pentru sănătatea copilului să fie repuse în claritate. Fără vreun sprijin, fără altceva decât propria-i dăruire, Mihai a ajuns - la propriu – în casele a milioane de români. Şi e foarte posibil că, prin asta, a salvat sute de vieţi, îndeosebi ale celora cu acces greu la servicii medicale de calitate.Nu avem voie să întoarcem privirea de la asta”, susţine dr. Gabriel Diaconu.

Cât despre ameninţări, mesaje de intimidare şi violenţele din mediul online, celebrul psihiatru susţine că ştie „cum e să îţi spună cineva de pe un cont fals că te taie, te omoară, că ştie unde stai, că-ţi face şi-ţi drege, ţie şi copiilor tăi”.

„Toţi ştim, şi am aflat, cum e să fii atacat. Cum e, după un text publicat sau o opinie public afirmată, să primeşti mesaje de intimidare, de ameninţare. Ştiu cum e să îţi spună cineva de pe un cont fals că te taie, te omoară, că ştie unde stai, că-ţi face şi-ţi drege, ţie şi copiilor tăi. E un subiect dureros. Discutând cu colegi de ai mei de egală statură am aflat că şi ei sunt ţintă, şi lor le-au fost vandalizate maşinile, şi lor le-a fost invadată viaţa privată. E o formă de violenţă concertată, parte a războiului hibrid în care luptăm”, afirmă psihiatrul Diaconu.

Medic: „Da, există ticăloşi. Dar există şi oameni care îl admiră, îl aplaudă”

Concluzia medicului psihiatru este că pasul făcut de dr. Mihai Craiu va lăsa un gol dureros, iar activitatea acestuia merită continuată. 

„Spitalul Virtual este consumator de timp şi de nervi. Asta e clar. La fel de bine, însă, munca neîntreruptă a doctorului Craiu trebuie şi merită continuată. Altfel, pasul înapoi va lăsa un gol dureros, pe care nu văd pe nimeni altcineva, prea curând, să-l umple de altă manieră. Astfel că, indiferent de unde am fi, şi aţi fi, vreau să-i trimiteţi un gând bun şi un mesaj de încurajare lui Mihai. Da, există ticăloşi. Dar există şi oameni care îl admiră, îl aplaudă şi sunt de partea lui”, concluzionează dr. Diaconu.

   

Dr. Mihai Craiu Mihai, celebrul pediatru, a anunţat, vineri, că întrerupe proiectul lui de suflet, Spitalul Virtual pentru Copii. Decizia a fost luată după ce a primit mai multe atacuri în mediul online.

”(....)Să înţeleg că este inutilă orice construcţie în acest spaţiu virtual al Social Media. În afară de ură şi frustrare nu există nici o altă consecinţă care să se repete iar şi iar...Am altele mai bune de făcut, la spitalul real... Cu pacienţii internaţi, cu studenţii, cu rezidenţii. Cam asta a fost”, a scris medicul pe pagina Spitalului Virtual pentru Copii. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”

Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite