Un medic din SUA ironizează clipurile făcute de miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii: „Zborul salivei…”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii varsă pe jos o parte din proba de salivă colectată de la elev, foto: captură
Ministrul Sănătăţii varsă pe jos o parte din proba de salivă colectată de la elev, foto: captură

Dr. Cristian Apetrei, medic virusolog şi profesor de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, SUA, ironizează campania de comunicare din România. Mai exact, videoclipurile în care miniştrii Sorin Cîmpeanu şi Alexandru Rafila vor să demonstreze cât de uşor pot fi administrate aceste teste în şcoli.

Dr. Cristian Apetrei ridiculizează videoclipul în care Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, face o demonstraţie alături de Rareş, un elev de 10 ani, căruia îi aplică testul de salivă. La un moment dat, însă, ministrul varsă pe jos o parte din proba de salivă colectată de la elev.

Specialistul nu-l iartă nici pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care „uită să spună că în kit sunt incluse şi indicaţiile de testare”. Profesorul Apetrei susţine că aceste videoclipuri reprezintă „expresia vie a nivelului de profesionalism exhibat”.

„Profesioniştii şi zborul salivei…În mod clar, campania de comunicare a fost substanţial îmbunătăţită. Părţile mele favorite din comunicarea profesionista şi îmbunătăţită sunt aceea în care Ministrul Educaţiei începe să arunce cu salivă prin sala de clasa (filmul 2, în jur de 1.02) şi cea în care celălalt ministru uită să spună că în kit sunt incluse şi indicaţiile de testare (filmul 3). Pe bune, oare dacă tot s-au făcut filme, nu era normal să se facă şi vreo 2-3 exerciţii că totul să meargă şnur? Aşa, cele trei clipuri sunt doar expresia vie a nivelului de profesionalism exhibat”, scrie dr. Cristian Apetrei, pe pagina sa de Facebook. 

Concluzia îi aparţine tot dr. Cristian Apetrei : „Probabil că ar fi fost mult mai eficient şi instructiv să-l lase pe Rareş să se testeze singur”.

 

Vă recomandăm şi:

Medic despre alimentaţia în pandemie: „Nu există soluţii miraculoase, pastile şi alimente minune”

 

Avertismentul unui medic despre dependenţa de internet: Părinţii să apeleze la specialişti şi să nu facă experimente pe copii 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite