Raiul Pescarilor de la Balta Zătun și-a dublat suprafața. Cum arată oaza de liniște și relaxare de pe malul Dunării

0
Publicat:

Cel mai cunoscut complex din sudul Moldovei destinat pescuitului s-a dublat ca suprafață, iar joi, 11 aprilie 2024, a fost inaugurată noua zonă de agrement în aer liber. La Balta Zătun (Galați) s-au construit locuri de joacă pentru copii, pontoane, foișoare și spații de camping.

Zona de agrement de la Balta Zătun SURSA CJ Galați
Zona de agrement de la Balta Zătun SURSA CJ Galați

Investiţia a fost realizată cu ajutorul fondurilor europene, în valoare de aproape 4 milioane de lei, atrase de către Consiliul Judeţean Galaţi. Este vorba despre extinderea complexului cu o nouă zonă de relaxare și distracție în aer liber pentru gălățeni.

„Cu o suprafață generoasă de peste 12.500 mp, <Zătun 2”> devine o oază de liniște și relaxare în mijlocul naturii. Aici, veți descoperi 9 căsuțe dotate corespunzător, trei foișoare mari (două de 14 persoane și unul de 30) pentru întâlniri cu cei dragi, și un loc de joacă cu tobogane, rampe de cățărare și balansoare pentru copii”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, zona extinsă a fost dotată și cu balansoare de grădină, mese, bănci, umbrele cu învelitoare din stuf și grătare. În plus, pentru pasionații de pescuit, au fost amenajate cinci pontoane pescărești, oferindu-le posibilitatea de a se relaxa pe malul apei. De curând, Balta Zătun a fost populată cu patru tone de pește, două de crap și două de caras. 

În fiecare an, la Balta Zătun se organizează competiții de pescuit pentru nevăzători, pentru persoane cu deficiențe locomotorii sau în scopuri caritabile. 

Complexul de Agrement Balta Zătun se află pe malul Dunării, la circa 10 km distanță de municipiul Galați. Este cea mai cunoscută bază de agrement pentru pescari, având un luciu de apă de 28 de ha în care se află diverse specii de pește, de la crap și caras până la știucă. Accesul se face pe E87 Galaţi-Giurgiuleşti.

Se face dreapta după traversarea canalului de irigaţii şi se continuă pe şoseaua asfaltată (DJ 251E) de pe digul de apărare al Dunării.   

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite