Distracție și relaxare în aer liber la Balta Zătun. Cum arată locul de agrement aflat lângă „intersecția” a trei țări FOTO

0
Publicat:

Cel mai cunoscut complex de agrement destinat pescuitului, din sudul Moldovei, s-a dublat ca suprafață. La Balta Zătun s-au construit locuri joacă pentru copii, pontoane, foișoare și spații de camping.

Un nou loc de relaxare în aer liber FOTO: CJ Galați
Un nou loc de relaxare în aer liber FOTO: CJ Galați

Un nou loc de distracție și relaxare în aer liber, la Galați. Complexul de agrement de la Zătun, unul din cele mai apreciate locuri de relaxare din Galaţi, se extinde şi va oferi, în curând, noi zone de distracţie, joacă şi pescuit.

 De asemenea, au fost amenajate unități de cazare mari, de peste 50 metri pătrați, cu baie şi bucătărie. Investiţia include şi realizarea instalaţiilor de apă, canalizare şi iluminat. 

„Au fost amenajate căsuţe, pontoane pentru pasionaţii de pescuit, foişoare pentru relaxare şi locuri de joacă pentru cei mici, pe o suprafaţă de peste 12.000 de mp. A fost însămânţat şi gazonul, iar până la venirea căldurii mai avem de plantat câţiva copaci şi de finalizat amenajările interioare la căsuţe”, a  anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Balta Zătun, raiul pescarilor FOTO: CJ Galați
Balta Zătun, raiul pescarilor FOTO: CJ Galați

Investiţia a fost realizată cu ajutorul fondurilor europene atrase de către Consiliul Judeţean Galaţi.

Complexul de Agrement Balta Zătun se află pe malul Dunării, la circa zece  kilometri de municipiul Galați. Este cea mai cunoscută bază de agrement pentru pescari, având un luciu de apă de 28 de hectare în care se află diverse specii de pește, de la crap și caras până la știucă.

Accesul se face pe E87 Galaţi - Giurgiuleşti. Se face dreapta după traversarea canalului de irigaţii şi se continuă pe şoseaua asfaltată (DJ 251E) de pe digul de apărare al Dunării.

Drumul spre complexul de agrement a fost complet modernizat anul trecut. 

Recent, Balta Zătun a fost populată cu patru tone de peşte, două de crap și două de caras. Greutatea medie a crapului este cuprinsă între unu - două kilograme, iar cea a carasului de aproximativ 200-300 de grame.

Balta Zătun, populată cu pește FOTO: CJ Galați
Balta Zătun, populată cu pește FOTO: CJ Galați

Balta Zătun va fi închisă pentru pescuit până pe 22 martie, deoarece specialiştii recomandă o perioadă de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite