Procurorii DNA Galaţi au descins în biroul primarului Aurel Simionescu. Edilul este suspectat de fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul este suspectat că ar fi cauzat un prejudiciu de 10 milioane de euro. Foto: Adevărul
Primarul este suspectat că ar fi cauzat un prejudiciu de 10 milioane de euro. Foto: Adevărul

Doi procurori au percheziţionat în această dimineaţă biroul primarului municipiului Brăila, Aurel Simionescu, fiind vizat şi biroul contabilităţii. A fost blocat accesul către etajul doi al Primăriei, paza fiind asigurată de aproximativ zece jandarmi.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în anul 2010.

La sediul Primăriei a fost adus şi Stoica Anghelescu, fostul director economic al instituţiei,. Deşi s-a pensionat anul trecut, acesta încă mai lucrează în instituţie, pe post de consilier al primarului.

Primarul Aurel Simionescu este suspectat de fapte de corupţie cu privire la reabilitarea, cu fonduri europene, a bulevardului Dorobanţilor, prejudiciul estimat fiind de 10 milioane de euro.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite