Primul român mort de frig în 2023. Din ce oraș provine și cine l-a găsit după două zile de la deces

0
Publicat:

În România s-a înregistrat primul caz de deces din cauza frigului. Este vorba despre un bărbat de aproximativ 55 de ani din Galați, om al străzii, care a fost găsit de o altă persoană fără adăpost după ce murise de hipotermie.

Bărbatul locuia pe străzi și a murit de hipotermie FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul locuia pe străzi și a murit de hipotermie FOTO arhivă Adevărul

Medicii care au fost trimiși la fata locului au declarat decesul, iar necropsia a confirmat că hipotermia a fost cauza decesului.

Bărbatul de 55 de ani a fost descoperit marți, 12 decembrie, în jurul orei 1, într-o clădire părăsită de la marginea orașului Galați. Un alt om al străzii l-a găsit învelit cu niște pături și a sunat la 112 când a constatat că nu îl poate trezi.

Medicii de la Serviciul de Ambulanță au constatat decesul, iar legiștii au stabilit că bărbatul era mort de aproximativ două zile.

Persoanele de pe străzi pot locui temporar în adăposturi în toate orașele din țară, dar cei mai mulți refuză pentru că nu se mai pot droga, nu pot consuma alcool și nu pot pleca atunci când își doresc.

Nopțile trecute au fost destul de reci, dar nu geroase. La Galați termometrele au arătat minime de minus două grade.

Persoanele fără locuință pot sta în aceste adăposturi chiar și câteva luni, având asigurată gratuit căldura, hrana și chiar medicamente, dacă au nevoie.

Condițiile pe care trebuie să le respecte sunt programul adăposturilor și să nu consume alcool și droguri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite