Primul microbuz prevăzut cu lift pentru persoanele cu handicap locomotor din Galați: „Un vis împlinit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată, persoanele cu handicap locomotor din județul Galați au un microbuz prevăzut cu lift. A fost achiziționat de Consiliul Județean Galați cu suma de 409.598 de lei. 

Microbuz prevăzut cu lift pentru persoanele cu handicap FOTO: CJ Galați
Microbuz prevăzut cu lift pentru persoanele cu handicap FOTO: CJ Galați

Asociația Persoanelor cu Handicap “Sporting Club” a achiziționat, în cadrul unui proiect finanțat de către Consiliul Județean Galați, un microbuz special echipat pentru transportul persoanelor cu dizabilități locomotorii.

Microbuz cu lift

Autovehiculul este prevăzut cu lift electro-hidraulic pentru accesul cu scaunul rulant, sisteme de fixare a acestuia și scară suplimentară acționată electric pentru accesul pasagerilor.

„Ne chinuim de vreo patru-cinci ani să avem un astfel de microbuz pentru persoanele cu handicap locomotor și ne bucurăm că visul s-a împlinit. Ar fi trebuit ca operatorii de transport județean să aibă măcar un astfel de microbuz în flota lor, însă nu există din păcate. Acesta este primul din județ și ne va ajuta foarte mult”, a declarat Paula Cristea, președinta Asociației Sporting Club Galați.  

Microbuz pentru persoanele cu handicap locomotor FOTO: CJ Galați
Microbuz pentru persoanele cu handicap locomotor FOTO: CJ Galați

“Este primul microbuz de acest fel din județ, destinat transportului persoanelor cu dizabilități locomotorii. Mă bucur foarte mult că am reușit într-un final să aducem la Galați un astfel de mijloc de transport, de care persoanele cu handicap locomotor aveau mare nevoie. Rămânem alături de ei, mai ales că la mijlocul acestei luni va avea loc un amplu concurs sportiv național destinat persoanelor cu dizabilități locomotorii, pentru care am alocat deja fondurile necesare”, a precizat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În urmă cu câţiva ani, Asociația Sporting Club Galați a înfiinţat la Galaţi o şcoală de şoferi pentru persoanele cu handicap locomotor, în urma solicitărilor venite din partea membrilor. Din fondurile asociaţiei, a fost cumpărat un autoturism care a fost, ulterior, adaptat pentru persoanele cu deficienţe.

Sporting Club Galați este prima organizație neguvernamentală cu specific social și sportiv ce a organizat începând din 1992 competiții sportive pentru persoanele cu handicap locomotor numită ,,Cupa Danubius”: popice, orientare turistică, probe atletice (aruncarea suliței, aruncarea greutăți, 100  și 200 metri plat, 800 metri rezistență-feminin și 1500 metri rezistență-masculin, săritura în lungime), șah, curling, baschet în scaun cu rotile, powerlifting, înot, biliard în scaun rulant, tir cu arcul, tir pistol aer comprimat, pescuit sportiv.

Asociația Persoanelor cu Handicap ,,Sporting Club” Galați are înscriși un număr de 723 membri și un centru de zi licențiat care este frecventat de  un număr aproximativ de 100 beneficiari lunar.

„La serviciile acestui centru pot apela toate persoanele cu dizabilități fizice din județul Galați. Prioritate pentru a beneficia de serviciile gratuite din centru îl au persoanele cu dizabilități care se confruntă cu o situație financiară precară, cu o situație de criză sau expuși riscului de a fi marginalizați, excluși din familie și societate”, susțin reprezentanții Asociației Sporting Club. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite