Primarul Marius Stan: „Dacă Transurb nu face faţă, există posibilitatea să ne întoarcem la transportatorii privaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Edilul a promis că performanţele Transurb SA, în calitate de unic operator de transport public de persoane din Galaţi, vor fi evaluate şi că nu este exclus ca, dacă lucrurile merg prost, microbuzele maxi-taxi să reapară din nou, în viitorul apropiat, pe străzile oraşului.

Ca urmare a protestelor organizate luni, 9 mai, de operatorii privaţi de transport, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a declarat că lucrurile sunt departe de a fi bătute în cuie în chestiunea transportului public de persoane, deoarece hotărârea votată de Consiliul Local lasă loc unor replieri.

În acelaşi timp, Stan a precizat că patronii firmelor de maxi-taxi nu au motive întemeiate să protesteze, deoarece ştiau încă de acum un an că trebuie să-şi reorienteze afacerea.

„Operatorii de maxi-taxi ştiau de acum un an că va veni acest moment. Nu a fost o decizie pripită, luată de pe o zi pe alta, ci a fost o decizie luată în conformitate cu legea şi directivele europene, ce a fost anunţată public în urmă cu un an, în mai 2015”, a declarat primarul Galaţiului.

Marius Stan le-a remintit operatorilor privaţi că el a fost cel care a propus Consiliului Local prelungirea licenţelor lor de transport pe perioada mai 2015 – mai 2016, măsură fără care ar fi fost scoşi de pe traseu încă de anul trecut. 

„Aşa cum am mai făcut-o şi în alte rânduri, le mulţumesc transportatorilor privaţi pentru activitatea prestată în folosul populaţiei şi le reamintesc că, împreună la aceeaşi masă, am discutat şi agreat momentul 9 mai 2016, cu promisiunea mea că vor avea o perioadă de graţie de un an, din mai 2015 până în mai 2016, să îşi pună treburile în ordine, lucru care s-a întâmplat, fiind, deci, o promisiune onorată”, a mai declarat primarul.

El a mai confirmat şi că Primăria va monitoriza cu atenţie, timp de o lună sau două, activitatea Transurb şi calitatea serviciilor de transport pe care le prestează populaţiei. „În cazul în care Transurb nu îndeplineşte criteriile de calitate pe care şi le-a asumat şi va perturba transportul public, vom uza de prevederile Directivei Europene 1370 şi vom apela, prin atribuire directă, la serviciile operatorilor privaţi”, a declarat Stan.
 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite