Primăria Galaţi s-ar putea alătura autorităţilor locale care alocă fonduri pentru tineret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei Galaţi au anunţat, în sesiunea de consultare organizată astăzi, că vor începe în perioada imediat următoare discuţiile cu organizaţiile de tineret în vederea punerii în aplicare a prevederilor legii tinerilor, referitoare la alocarea de fonduri pentru activităţi de tineret şi înfiinţarea unui consiliu consultativ.

La evenimentul organizat de Centrul pentru Politici Educaţionale, Consiliul Tineretului din România şi Societatea Academică din România au participat aproximativ 50 de tineri din 10 organizaţii de tineret, precum şi reprezentanţi ai Primăriei Galaţi, ai Direcţiilor Judeţene pentru Sport şi Tineret din Galaţi şi Brăila, Casei de Cultură a Studenţilor şi ai Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Discuţiile au vizat în special articole din Legea Tinerilor, neaplicate până acum în municipiul şi judeţul Galaţi, care prevăd stimularea cooperării autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale cu structurile neguvernamentale de tineret şi pentru tineret, prin înfiinţarea de consilii consultative constituite din organizaţiile neguvernamentale de şi pentru tineret de pe lângă fiecare autoritate sau instituţie publică centrală sau locală care gestionează fonduri destinate tineretului.



În urma observaţiilor organizaţiilor de tineret prezente, reprezentanţii Primăriei şi-au asumat că vor începe în perioada imediat următoare consultări cu acestea în vederea aplicării prevederilor menţionate.

„Pentru ca tinerii să îşi poată asuma dezvoltarea comunităţilor din care fac parte, este important ca autorităţile locale să îi ascultă, să îi implice în decizii şi să îi susţină. Plec optimist de la întâlnirea din Galaţi şi sper ca, cel puţin la nivelul primăriei, să vedem în cel mai scurt timp o intrare în legalitate şi normalitate în acest sens”, a precizat Mihai Dragoş, preşedinte CTR.

„După implementarea proiectului, multe autorităţi locale au crescut valoarea fondurilor alocate pentru activităţi de tineret: Iaşi, Timiş, Constanţa, Brăila, Suceava, Maramureş. Este momentul potrivit ca autorităţile din Galaţi şi Brăila să acorde atenţia cuvenită tinerilor din aceste regiuni care, în evenimentele de ieri şi azi, au demonstrat interes în implicarea pentru dezvoltarea comunităţilor lor”, a spus Daniela Alexe, preşedinte CPEdu.

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite