Primăria Galați cumpără 20 de autobuze electrice, dar și stații de încărcare, cu finanțare prin PNRR

0
Publicat:

Primăria Galați a lansat în licitație publică un contract privind achiziția a 20 de autobuze electrice, dar și stații de reîncărcare, pentru care s-a aprobat finanțarea în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. 

Primăria Galați cumpără 20 de autobuze FOTO: Arhiva
Primăria Galați cumpără 20 de autobuze FOTO: Arhiva

Contractul în valoare de 54 de milioane de lei (fără TVA) presupune achiziția a 20 de autobuze electrice noi, nepoluante, cu emisii zero, a patru staţii de reîncărcare rapidă care vor fi amplasate la capetele liniilor de traseu, precum și a două staţii de reîncărcare rapidă care vor fi amplasate la locul de garare. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 20 ianuarie 2023.

„Gălățenii trebuie să aibă mijloace de transport noi, moderne și nepoluante. De aceea, continuăm să înnoim flota de autobuze. Acum vorbim de achiziția a 20 de autobuze electrice noi, cu toate dotările moderne, precum și a 6 stații de reîncărcare pentru acestea. Din primul moment am spus stop achiziției de autobuze second-hand, așa că în ultimii ani flota Transurb a fost dotată cu peste 100 de noi mijloace de transport”, a declarat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Autobuzele vor avea lungimea de aproximativ 12 metri, vor avea podeaua coborâtă pentru facilitarea accesului persoanelor cu mobilitate redusă, vor respecta toate standardele de siguranță pentru călători, vor avea sistem de climatizare, sistem de supraveghere video și multe alte dotări moderne. Capacitatea va fi de minim 70 de călători, din care cel puțin 20 pe scaune.

Proiectul, derulat în parteneriat cu Primăria comunei Vânători, a fost aprobat pentru finanțare în cadrul PNRR și vizează, pe lângă cele 20 de autobuze electrice și cumpărarea unui microbuz nepoluant, care va face obiectul unei achiziții viitoare. Valoarea totală a proiectului este de 14,7 milioane de euro.

În ultimii ani flota societății de transport public, Transurb Galați, a fost dotată cu peste 100 de noi mijloace de transport.

Până în prezent, în cadrul PNRR, Primăria Galați a primit aprobarea  pentru 47 de proiecte totalizând aproximativ 75 de milioane de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite