Galați, orașul unde se investește masiv în educație

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria din Galați are proiecte de investiții cu fonduri europene pentru 50 de unități de învățământ a căror valoare depășește suma de 50 de milioane de euro. Un adevărat record pentru orașul de la Dunăre. De altfel, actuala administrație și-a asumat modernizarea creșelor, grădinițelor și a școlilor, precum și realizarea de noi construcții. Iar rezultatele nu au întârziat să apară.

„Educația este o prioritate și trebuie să facem totul pentru a le oferi copiilor cele mai bune condiții, spații moderne, deschise și primitoare. Este datoria noastră să facem absolut tot ce ține de noi și să investim masiv în educația copiilor, pentru viitorul lor. Vorbim pentru prima dată în ultimii ani de un adevărat record de investiții în educație, iar rezultatele sunt deja vizibile”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Chiar de curând s-au încheiat lucrările de modernizare la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” (nr. 11), din cartierul Țiglina III, în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de 11,5 milioane de lei. Este doar unul dintre proiectele derulate de către Primăria municipiului Galați în ultima perioada. Și asta pentru că în prezent Primăria municipiului Galați are proiecte de investiții, aflate în diverse stadii, pentru nu mai puțin de 50 de unități de învățământ din oraș. Acestea vizează reabilitarea clădirilor, dotarea cu mobilier sau cu echipamente școlare, dar și realizarea de construcții noi. Este vorba despre proiecte cu fonduri europene a căror valoare depășește suma de 50 de milioane de euro. În momentul de față, din cele 23 de proiecte aflate în implementare, 17 proiecte sunt în diverse stadii de execuție a lucrărilor, iar două dintre acestea presupun realizarea de construcții noi. Mai mult, în timpul vacanței de vară s-au derulat lucrări de reparații și igienizări la peste 40 de școli, grădinițe și licee din municipiul Galați, lucrări pentru care s-au alocat alte 3 milioane de lei.

Toate acestea vin după ce s-au construit și două săli de sport moderne la Școala nr. 28 și în Campusul Al. I. Cuza. Mai mult, cele două creșe din oraș au fost modernizate, iar Primăria Galați a început deja demersurile pentru construirea a șase creșe.  Două dintre acestea (str. Brăilei nr. 184 – zona Dunărea și str. Feroviarilor – Micro 13) au primit deja finanțare prin PNRR, iar pentru alte două (Bariera Traian și zona Gării CFR) au fost depuse cererile de finanțare. O altă creșă va fi construită la fostul centru de transfuzii din Țiglina 1, dă asigurări Primăria. Între timp, în zona istorică a orașului, o clădire veche de 100 de ani va deveni și aceasta o creșă modernă, fiind deja obținute fonduri europene în acest scop.

Proiecte în derulare pentru 17 unități de învățământ

Cele 17 proiecte de investiții în derulare, în valoare totală de 19 milioane de euro, sunt pentru obiectivele „Modernizare și reabilitare Școala gimnazială „Mihail Sadoveanu” Galați;  Modernizare și reabilitare Școala gimnazială „Grigorie Teologul”; Modernizare și reabilitare Școala gimnazială „Ștefan cel Mare” Nr. 13; Anvelopare unități de învățământ – Liceul Teoretic „Dunărea” Galați; Reabilitarea Colegiului Tehnic „Traian Vuia” – Corp Școală Galați; Grădiniță cu 8 săli de grupă nr. 40 cu program normal, Țiglina II din Municipiul Galați; Anvelopare unități de învățământ – Liceul Tehnologic „Anghel Saligny"; Anvelopare unități de învățământ - Școala Gimnazială „Gheorghe Munteanu” Galați; Anvelopare unități de învățământ – Școala gimnazială nr. 17; Construire corp nou la Școala gimnazială „Dan Barbilian”; Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială nr. 16 - corp C1; Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială nr. 28 Galați; Reabilitare și modernizare Școala gimnazială nr. 18 Galați; Reabilitarea și eficientizarea energetică a Grădiniței cu program prelungit nr. 30; Reabilitarea și eficientizarea energetică Colegiul Național Mihail Kogălniceanu CORP C1+C3; Reabilitarea și eficientizarea energetică a Școlii Gimnaziale nr. 29; Reabilitarea și eficientizarea energetică a Școlii gimnaziale Miron Costin  - corp C1, strada Alba Iulia nr. 2 Galați.

Articol susținut de Primăria Municipiului Galați

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite