Povestea tânărului care a ucis un interlop pentru a-şi răzbuna fratele mort. Criminalul a ieşit din tribunal fredonând o melodie a celor de la BUG Mafia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armin Bălăucă a ieşit zâmbitor din tribunal FOTO captură video
Armin Bălăucă a ieşit zâmbitor din tribunal FOTO captură video

Conflictul dintre criminal şi victimă a pornit de la un apartament pe care şi-l disputau, dar şi de la sinuciderea în condiţii încă neelucidate a fratelui agresorului, care luase în trecut bani cu dobândă cămătărească de la bărbatul ucis. Agresorul a fost condamnat definitiv zilele trecute pentru omor.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Armin Bălăucă, un tânăr de 29 de ani, la 12 ani şi 4 luni de închisoare pentru omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

Criminalul a fost obligat să plătească pensii de întreţinere de câte 500 de lei pe lună către fiecare din cei trei copii ai victimei până la vârsta majoratului, dar şi daune morale şi materiale în sumă de 100.000 de lei. Decizia a fost pronunţată la 17 martie.

Crima a fost comisă în seara zilei de 10 iunie 2021. Armin Bălăucă a ucis un bărbat de 39 de ani, pe care l-a aşteptat la ieşirea din blocul în care locuia, în zona cunoscută în Galaţi ca "Ultimul Leu". 

Potrivit Poliţiei, "a aplicat trei lovituri cu lama unui cuţit în zona abdominală şi în zona gâtului unei persoane, acţiuni care au determinat decesul victimei". După crimă, a aruncat cuţitul sub o maşină şi a dispărut. A fost prins după o zi şi arestat.

"La dată de 11.06.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o perioada de 24 de ore, începând cu aceeaşi dată, a unui inculpat, pentru săvârşirea, în concurs, a infracţiunilor de omor, prevăzută de art. 188 alin. (1) din Codul penal, şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzută de art. 371 din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (2) din Codul penal. La dată de 11.06.2021, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Galaţi - Secţia Penală, cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive, pentru o perioada de 30 de zile", au precizat la acel moment reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Bărbatul ucis era membrul unei grupări interlope din oraş. Fusese condamnat la închisoare pentru cămătărie şi proxenetism şi fusese eliberat din penitenciar chiar înainte să fie ucis. Fratele criminalului şi bărbatul ucis se cunoşteau.

Conflictul care a dus la crimă

Interlopul asasinat ar fi vrut să obţină cu forţa apartamentul fratelui, pe care-l împrumutase cu bani. Bărbatul ameninţat nu mai reuşea să plătească datoria uriaşă, motiv pentru care a fugit în Austria şi s-a sinucis în circumstanţe încă neelucidate.

”Inculpatul a aplicat două lovituri în zone vitale victimei, aceasta decedând în timpul nopţii de 10 spre 11 iunie 2021. În declaraţiile date de inculpat, acesta susţine că între inculpat şi victimă exista o stare conflictuală, având la bază neînţelegeri şi discuţii legate de un apartament care ar fi aparţinut fratelui inculpatului şi pe care victima dorea să obţină proprietate asupra lui. La întâlnirea dintre victimă şi inculpat nu a mai participat nicio altă persoană. Se susţine doar că s-au întâlnit în mod accidental cu maşinile”, a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Membrii lumii interlope din Galaţi spun că Bălăucă l-a ucis pe cămătar ca să-şi răzbune fratele. La ieşirea din tribunal, după arestare, criminalul a fost auzit fredonând "Garda şi-a adunat forţele/ Să-ncerce să ne ia străzile" - versuri din melodia "Străzile" a formaţiei B.U.G. Mafia.  

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cea mai mare pedeapsă aplicată în România pentru uciderea unui animal. Ritta şi-a salvat stăpânul cu preţul propriei vieţi

La un pas de crimă pentru o trădare în amor. Daune record acordate de judecători pentru suferinţa victimei

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite