Poliţist surprins de colegii de breaslă când îşi făcea plinul la maşină cu motorină delapidată de pe o navă fluvială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un subofiţer în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi a fost trimis în judecată pentru complicitate la delapidare, după ce a achiziţionat combustibil scos ilegal din tancul rezervor al unei nave acostate în Portul Galaţi.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie  Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, l-a trimis în judecată pe A.I., subofiţer în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, pentru complicitate la delapidare, alături de R.A., timonier/gestionar pe vasul Danube 1,  care va răspunde penal pentru delapidare.

În seara de 04.04.2018, în jurul orelor 22,00, poliţistul, fiind în timpul liber şi fiindcă obişnuia să achiziţioneze motorină din zona Portului Galaţi, de pe pontoanele aflate la malul Dunării sau de la camioanele staţionate în zona Vămii Galaţi, s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală în zona Portului Galaţi pentru a cumpăra o cantitate de motorină.

În acest sens, A.I. l-a contactat pe R.A., timonier pe vasul Danube 1 care acostase la un ponton al A.P.D.M. Galaţi, navă care aparţinea persoanei vătămate, o societate comercială din Bucureşti, pentru a afla dacă are motorină de vânzare.

Ca urmare a răspunsului afirmativ dat de R.A., poliţistul a urcat la bordul navei, unde l-a întâlnit pe R.A. şi i-a dat acestuia recipientele pentru a le umple cu motorină din tancul rezervor al navei, prin intermediul unui robinet care are rolul de a purja tancul de deşeurile sedimentate pe fundul acestuia.

”După ce a scos din rezervor cantitatea de 150 de litri, cu care a umplut bidoanele date de inculpatul A.I., inculpatul R.A. împreună cu acesta, le-a transportat în zona tribordului unde se află sala motoarelor, pe puntea vasului”, a precizat procurorul de caz.

Pentru că erau multe recipiente de transportat, poliţistul i-a solicitat unei persoane să-l ajute să le transporte în portbagajul autoturismului său, care era parcat în dreptul pontonului.

În timp ce încerca să transporte cantitatea de 150 de litri de motorină către autoturismul proprietate personală, A.I. a fost surprins în flagrant de către un echipaj de poliţie şi a fost condus împreună cu martorii prezenţi la sediul secţiei de Poliţie, unde  a fost audiat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite