Cum fură marinarii combustibil de pe navele unde lucrează. Confiscare record de motorină la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Transporturi au comparat stocul de motorină faptic aflat la bordul navei cu cel scriptic, diferenţa fiind uriaşă.

Pe15 mai, poliţiştii din cadrul postului de Poliţie Transporturi Navale Brăila au efectuat un control asupra gestiunii de carburant aflată la bordul unei nave ce se afla în bazinul docuri Brăila.

”Cu această ocazie, în urma comparării stocului de motorină faptic, aflat la bordul acesteia, cu cel scriptic, a fost descoperită o diferenţă de 6.412 litri de motorină, în plus”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Întreaga cantitate, în valoare totală de 29.599 de lei, a fost indisponibilizată, iar poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru creare de plusuri în gestiune, fals şi uz de fals.

Cu ocazia controlului efectuat pe 11 mai, la bordul unei nave macara plutitoare aflată pe fluviul Dunărea, în zona km 156, s-a constatat că un bărbat, de 59 de ani, având calitatea de gestionar, a creat, prin mijloace frauduloase, un plus de 1.431 litri de motorină în gestiunea respectivei nave, în valoare de 6.840 de lei, întocmind în fals evidenţele de consum. În data de 14 mai, poliţiştii Biroului Transporturi Navale Galaţi au constatat în gestiunea altui bărbat, de 59 de ani, din municipiul Brăila, mecanic la bordul unei nave remorcher, un plus de 65 litri de motorină, creat prin mijloace frauduloase.

În cele două cazuri, poliţiştii au deschis dosare penale pentru crearea de plusuri în gestiune prin mijloace frauduloase, delapidare, fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. În cadrul aceleiaşi acţiuni, pe 16 mai, cu ocazia unui control la bordul unei nave macara plutitoare, s-a constatat că un bărbat, de 60 de ani, din municipiul Galaţi, în calitate de gestionar, ar fi delapidat cantitatea de 327 de litri de motorină din gestiunea navei, în valoare de 2.000 de lei. Bărbatul este cercetat acum pentru delapidare.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite