Permis auto suspendat pentru 300 zile și amendă uriașă pentru un vitezoman. Poliția Rutieră l-a pierdut de două ori

0
Publicat:

Un conducător auto a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, deși a fost surprins de două ori de radar când rula chiar și cu 185 km/h. Agenții l-au identificat abia după patru zile.

Șoferul a fost surprins de două ori când circula cu viteza excesivă FOTO IPJ Galați
Șoferul a fost surprins de două ori când circula cu viteza excesivă FOTO IPJ Galați

În ziua de 18 decembrie, un șofer a fost surprins de radar în Tecuci circulând cu 125 km/h. Acesta a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor rutieri și a accelerat, reușind să își piardă urma, chiar dacă agenții au pornit în urmărirea lui.

La scurt timp, același autoturism a fost surprins de radar pe DN 25, în timp ce rula cu 185 km/h. „În satul Costi a fost urmărit aproximativ 10 minute fără ca cel aflat la volan să oprească la semnalul polițiștilor, după care a fost pierdut”, au precizat reprezentanții IPJ Galați.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, pe 22 decembrie, conducătorul auto a fost identificat. Este vorba despre un tânăr de 21 de ani, din satul Toflea, comuna Brăhășești, județul Galați.

„A fost sancționat cu amenzi în valoare de 5.945 de lei, reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 300 de zile, fără valabilitate la dovadă, și reținerea certificatului de înmatriculare pentru folii pe geamurile față fără autorizație”, spun reprezentanții IPJ Galați.

Greșeala unui polițist rutier care l-a scăpat de sancțiuni pe un șofer vitezoman

Un alt șofer care a circulat cu 160 de kilometri la oră, pe autostrada A10, Alba Iulia - Aiud, a scăpat de sancțiune după ce a beneficiat de neglijența polițistului care l-a filmat cu aparatul radar.

Circulația rutieră pe sectorul menționat din A10 era redusă pentru că se mai executau lucrări de către antreprenorul care a construit lotul 2. Procesul-verbal prin care s-a suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile a fost anulat pentru că magistratul nu a putut distinge clar că autovehiculul condus de petent este cel urmărit de radarul poliției.

Autoturismul vizat de polițiștii rutieri circula, în momentul filmării, în paralel cu o altă mașină, având aproximativ aceeași viteză. În dosar nu se precizează dacă polițiștii i-au sancționat pe ambii șoferi.

Procesul-verbal a fost încheiat în 14 august 2022. Șoferul a primit avertisment și s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de trei luni, sancțiune care este obligatorie în cazul în care viteza de deplasare este mai mare cu 50 de kilometric față de cea maximă legală. În acest caz, șoferul a circulat cu 60 de kilometri peste limita admisă. Acesta a dat în judecată Poliția Rutieră și a cerut instanței anularea sancțiunii.

Instanța a considerat, astfel, că probele suplimentare prezentate de IPJ Alba „nu sunt suficiente pentru a răsturna prezumţia de nevinovăţie de care se bucură petentul.”

„Dubiul care subzistă cu privire la viteza de deplasare a autovehicului condus de petent poate profita numai acestuia şi justifică reţinerea netemeiniciei actului sancţionator”, a completat magistratul de la Judecătoria Alba Iulia.

În aceste condiții, s-a hotărât că procesul-verbal nu a fost temeinic întocmit, s-a admis plângerea contravenţională formulată de șofer și s-a dispus anularea sancțiunii. IPJ Alba a contestat decizia, iar procesul se va muta la Tribunalul Alba.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite