Pensionarii din Galaţi, protest în stradă: „Vor veni facturi cât Casa Poporului. Cu ce să mai trăim?” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii gălăţeni, în stradă, sursa: C.M
Pensionarii gălăţeni, în stradă, sursa: C.M

Pensionarii gălăţeni au protest joi, în faţa Prefecturii, nemulţumiţi că nu s-au majorat pensiile, dar şi că preţurile la facturi şi alimente au explodat. Oamenii se plâng că, după zeci de ani de muncă grea în combinatul siderurgic, au pensii mici.

Zeci de pensionari s-au adunat pe platoul din faţa Prefecturii Galaţi pentru a cere guvernaţilor majorarea punctului de pensie, dar şi plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze. 

„Suntem conduşi de oameni incapabili. Eu am o pensie de 1600 de lei. Ce să fac cu ei mai întât? Să-mi cumpăr medicamente, mâncare sa să plătesc facturile? Suntem pierduţi, nimeni nu se gândeşti la noi”, s-a plâns o pensionară.

Oamenii au cerut demisia premierului Florin Cîţu, revoltaţi că, după zeci de ani de muncă grea în combinatul siderurgic, au pensii care abia le ajung să-şi ducă traiul de zi cu zi. 

„Am cerut să se aplice Legea 127, punctul de pensie să ajungă la 1875 de lei. Din cauza incompetenţei, cerem demisia premierului Florin Cîţu. Nu se poate trăi cu o pensie de mizerie. Mie mi-a venit o factură la curent de 1000 de lei. Nu ştiu cum o voi plăti”, spune Popa Ilie, pensionar.

Participanţii la protest spun că 1 Octombrie, ziua când se sărbătoreşte Ziua Pensionarului, va fi umbrită din cauza lipsurilor cu care se confruntă.

„O tristeţe profundă din cauză că suntem batjocoriţi de guvernanţi. Toată mascarada, toate deciziile, vin  să ne doboare pe noi, pensionarii. Vor veni acele facturi cât Casa Poporului. Cu ce să mai trăim, cum să plătim? Nu suntem dependenţi doar de lumină, apă şi gaze. Ziua Pensionarului de mâine ar trebui să ne găsească în altă conjunctură. Ne-a ajuns cuţitul la os”, mărturiseşte Georgeta Teodor. 

Protestele pensionarilor vor continua şi în lunile următoare. 

Vă recomandăm să mai citiţi:  

„Pensiile nu vor mai fi distribuite fizic”. Cum vrea Poşta Română să îi ajute pe pensionarii din mediul rural

Raluca Turcan: Pensionarii se pot angaja la stat, dar trebuie să renunţe la pensie

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite