Penitenciarul Galaţi participă la Festivalul Naţional de Folclor pentru deţinuţi cu o expoziţie de obiecte tradiţionale româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţie de obiecte tradiţionale româneşti confecţionate de deţinuţii din Penitenciarul Galaţi Foto: Adevărul
Expoziţie de obiecte tradiţionale româneşti confecţionate de deţinuţii din Penitenciarul Galaţi Foto: Adevărul

Penitenciarului Galaţi  participă vineri, 09 septembrie 2016, începând cu ora 10.00, la festivalul de folclor pentru deţinuţi- ediţia a II-a, organizat la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

În cadrul festivalului de folclor pentru deţinuţi va fi prezentat un amplu program artistic structurat pe trei secţiuni distincte: muzică populară, dansuri populare şi o paradă a costumelor populare specifice la care vor participa 23 de unităţi de detenţie din toată ţara şi peste 70 de persoane private de libertate.

Cu acest prilej, vizitatorii muzeului vor putea viziona şi expoziţia de obiecte tradiţionale româneşti confecţionate de deţinuţii din Penitenciarul Galaţi în atelierele ocupaţionale ale unităţii de detenţie.

Tema expoziţiei Penitenciarului Galaţi este un sat în miniatura, inspirat de basmele populare româneşti. În cadrul standului expoziţional pot fi vizionate păpuşi în straie tradiţionale din poveştile populare româneşti, linguri de lemn pictate manual, obiecte decorative din aţă de cânepă, farfurii din lut pictate manual, carpete ţesute la război, tablouri din goblen aplicat cu peisaje rurale şi picturi în ulei reprezentand case tradiţionale româneşti.

Evenimentul, organizat pentru al doilea an consecutiv, are loc în baza unei colaborări începute între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti, încă din anul 2013. El vizează promovarea tradiţiilor, obiceiurilor populare româneşti şi valorificarea valenţelor educative ale acestora, dar şi identificarea şi dezvoltarea aptitudinilor artistice ale persoanelor aflate în detenţie.

”Administraţia Naţională a Penitenciarelor înscrie acest eveniment în seria acţiunilor de sensibilizare a societăţii cu privire la importanţa implicării în proiecte care vizează facilitarea reintegrării sociale a persoanelor care execută sancţiuni privative de libertate”, a declarat subinspectorul Simona Costache, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite