Raluca Prună: Mii de deţinuţi ar putea fi eliberaţi mai repede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, vrea să schimbe regulile eliberării condiţionate FOTO Adevărul
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, vrea să schimbe regulile eliberării condiţionate FOTO Adevărul

Ministrul justiţiei, Raluca Prună, propune simplificarea modului în care condamnaţii sunt eliberaţi condiţionat. Astfel, mii de deţinuţi ar putea ieşi mai repede din penitenciare.

Anunţul a fost făcut de Raluca Prună în emisiunea „În faţa ta”, de la Digi24. „Vorbim de câteva mii bune de persoane. Da, o să iasă mai mulţi oameni, dar nu în orice condiţii. Ca să poţi fi eliberat condiţionat trebuie să execuţi o fracţie din pedeapsa - aşa se numeşte - şi să fi avut un comportament care să arate că te-ai îndreptat”, a arătat ministrul justiţiei, care a insistat că aceasta nu e o formă de amnistie.

„Dacă umblăm la eliberarea condiţionată, nu în sensul de a modifica fracţia sau filosofia Codului penal, ci de a vedea ce anume, care e blocajul la nivelul instanţelor care amână aceste persoane în mod repetat, de câteva ori, astfel încât instituţia eliberării devine neinteresantă”, a spus Raluca Prună.

Această măsură ar urma să fie luată în condiţiile în care România a fost condamnată în repetate rânduri la CEDO din cauza supraaglomeraţiei din închisori.

În urmă cu patru ani, CEDO a adoptat o decizie cvasi-pilot în privinţa României, după ce se acumulaseră sute de condamnări pentru nerespectarea drepturilor omului din cauza aglomeraţiei şi a condiţiilor improprii din cele 44 de închisori ale ţării.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite