Pedeapsa primită de tatăl care şi-a ucis bebeluşul la nervi şi a încercat să scape de închisoare spunând că l-a lovit în somn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Expertiza medico-legală a stabilit că bărbatul şi-a lovit copilul în cap de mai multe ori cu un obiect contondent. Individul a negat permanent că traumatismele grave suferite de bebeluş ar fi fost produse intenţionat.

Tribunalul Galaţi l-a condamnat la 16 ani de închisoare pe Ciuraru Daniel, un bărbat din localitatea gălăţeană Ghidigeni, acuzat că şi-a ucis copilul de doar o lună. Instanţa a stabilit ca bărbatul să plătească peste 250.000 de lei în contul cheltuielilor efectuate cu spitalizarea micuţului până la decesul acestuia.

De asemenea, a fost obligat să îi plătească mamei copilului suma de 100.000 de lei ca daune morale. Decizia instanţei nu este definitivă.  Bebeluşul a fost dus pe 12 mai 2021 cu vânătăi în jurul gurii şi leziuni la cap la cabinetul medical din comuna Ghidigeni.

Deoarece starea lui de sănătate era extrem de gravă, medicul de familie a cerut transferul la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, iar medicii au solicitat apoi ca micuţul să fie dus la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, unde a şi decedat din cauza traumatismelor extrem de grave pe care le suferise.

Daniel Ciuraru, tatăl bebeluşului, le-a spus poliţiştilor că l-a lovit în somn pe sugar, din greşeală. Şi mama copilului, o adolescentă de 18 ani, susţine varianta unui accident, dar probele strânse de anchetatori vorbesc de la sine despre ce s-a întâmplat cu adevărat pe 12 mai 2021.

Bărbatul este cunoscut în Ghidigeni ca o persoană violentă, fiind implicat în mai multe scandaluri. Edificatoare a fost expertiza medico-legală, care a stabilit că micuţul  a fost lovit cu un obiect contondent în cap.

 „În perioada 07.05-09.05.2021, inculpatul a aplicat lovituri cu mijloace contondente unui membru de familie, minor, şi a cauzat un traumatism cranio-cerebral grav, cu hemoragie cerebrală – intraventriculară, interemisferic, hematom subdural bilateral, fracturi craniene biparietale şi dehiscenţă suturi coronală şi lambdoidă, leziuni care au pus în primejdie viaţa acestuia”, a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Român achitat de acuzaţia de crimă, deşi a luat viaţa unui om. Ce este excesul neimputabil şi cui i se aplică

Agonia unui tânăr care plecase spre casă cu taxiul. A ajuns să fie violat în timp ce trăgea să moară şi a fost ucis pe ritmuri de manele

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite