Parcul de la „Elice“ de pe Faleza Dunării intră în reabilitare. Este emblematic pentru promenada din Galați

0
Publicat:

Parcul de la „Elice”, un loc emblematic de pe Faleza Dunării din Galați, va avea un aspect nou și va deveni un spațiu plăcut pentru odihnă, relaxare și promenadă. 

Parcul de la Elice va fi modernizat SURSA Primăria Galați
Parcul de la Elice va fi modernizat SURSA Primăria Galați

„Lucrările presupun în principal realizarea de alei pietonale cu dale din granit, instalarea sistemului de irigații pentru spațiile verzi, instalarea sistemului de iluminat utilitar și de ambianță, instalarea de camere de supraveghere, amplasarea de mobilier urban, dar și a unor zone de umbrire”, a transmis Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Valoarea estimată pentru proiectarea și execuția lucrărilor este de 3.013.962,88 lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 27 septembrie 2022.

Galațiul va avea un curs de apă în zona de promenadă

De asemenea, aleea care face legătura între centrul oraşului Galaţi şi Faleza Dunării va fi modernizată. Zona de promenadă va fi transformată radical: va avea o arhitectură modernă cu fântâni arteziene şi un curs de apă pe mijlocul aleii.

Proiectul face parte din planul de modernizare completă a centrului municipiului Galaţi. Investiţia se ridică la 11 milioane de lei. 

Prin acest proiect se doreşte reamenajarea completă a aleii, a spaţiilor verzi, plantări de arbori, realizarea de fântâni arteziene, paviment cu jeturi de apă şi amenajarea unui curs de apă. 

Curs de apă pe o alee de promenadă SURSA Primăria Galați
Curs de apă pe o alee de promenadă SURSA Primăria Galați

„Zona centrală a orașului s-a schimbat foarte mult, iar aleea de la P-uri nu poate face excepție. Lucrările sunt în plină desfășurare pentru amenajarea completă a acestei zone care va dispune de spații verzi și arbori, un curs de apă, paviment cu jeturi de apă, fântână arteziană, mobilier urban modern, precum și de un sistem de iluminat decorativ și arhitectural”, a transmis primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Din punct de vedere tehnic, aleea urmează să aibă mobilier urban modern, sistem de drenare a apelor pluviale, precum şi un sistem de iluminat decorativ şi arhitectural.

Modernizarea centrului Galați a cuprins până acum zonele Spicu-Romarta, Potcoava de Aur, Piața Regală, strada Domnească (zona centrală), Parcul Mihai Eminescu. Pasajul Dunărea, precum și zona dintre Potcoava de Aur și Trei Star.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite