Idee spectaculoasă. Galaţiul va avea un curs de apă pe promenadă. Zona va face legătură cu faleza Dunării

0
0
sursa: Primăria Galaţi
sursa: Primăria Galaţi

Aleea care face legătura între centrul oraşului Galaţi şi Faleza Dunării va fi modernizată. Zona de promenadă va fi spectaculoasă: va avea o arhitectură modernă cu fântâni arteziene şi un curs de apă pe mijlocul aleii.

Proiectul face parte din planul de modernizare completă a centrului municipiului Galaţi. Prin acest proiect se doreşte reamenajarea completă a aleii, a spaţiilor verzi, plantări de arbori, realizarea de fântâni arteziene şi amenajarea unui curs de apă. Din punct de vedere tehnic, aleea urmează să aibă mobilier urban modern şi un sistem de iluminat decorativ şi arhitectural.

„Un loc considerat emblematic pentru oraşul nostru va căpăta un aspect nou, va avea o arhitectură modernă şi am încredere că va deveni unul dintre locurile de promenadă cu care gălăţenii se vor mândri. Continuăm astfel planul de punere în valoare a centrului oraşului şi de consolidare a unei identităţi locale solide”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Primăria municipiului Galaţi anunţă atribuirea contractului pentru modernizarea aleii de la P-uri, în zona cuprinsă între strada Navelor şi parcul de la Elice. Investiţia se ridică 13 milioane de lei, iar durata de realizare a contractului este de 18 luni calendaristice.

Amplul program de modernizare a centrului municipiului Galaţi a cuprins până acum zonele „Spicu-Romarta”, „Potcoava de Aur”, „Piaţa Regală”, strada Domnească, Parcul „Mihai Eminescu”, Pasajul Dunărea. Mai mult, în urmă cu câteva zile a fost predat amplasamentul pentru modernizarea zonei cuprinsă între Potcoava de Aur şi Trei Star. 

Sursa: Primăria Galaţi

alee

De altfel, acţiunile Primăriei municipiului Galaţi pentru transformarea centrului oraşului într-unul modern, deschis şi primitor au fost apreciate şi la nivel naţional, dovadă premiul de „Excelenţă în Regenerarea urbană a spaţiilor publice”, obţinut în 2019  în cadrul „Galei AMR”, un eveniment organizat de Asociaţia Municipiilor din România.

Vă recomandăm şi:

Imagini de la deschiderea celui mai nou şi spectaculos aquapark din România, situat pe malul Dunării VIDEO

Parc de aventură spectaculos, în mijlocul unei păduri din Galaţi. Va fi după modelul celui din Braşov

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri