Oraşul Galaţi intră în scenariul verde. Se relaxează restricţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
galati

Veste bună pentru gălăţeni. Oraşul intră de luni, 22 februarie, în scenariul verde, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19  a scăzut sub 1,5. Asta înseamnă că restaurantele, barurile şi cafenelele vor primi clienţi la 50 la sută din capacitate.

Decizia a fost luată, duminică, de Comitetul Judeţean  pentru Situaţii  de Urgenţă  Galaţi, după ce în utimele două săptămâni incidenţa cazurilor de COVID-19  a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori. 

„Începând cu data de 22.02.2021, ora 00.00, pentru unitatea administrativ teritorială Galaţi, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5 / 1.000 de locuitori, se vor aplica măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 35 din 10 februarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 februarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a anunţat Prefectura Galaţi.

Astfel, începând de de luni, restaurantele, barurile şi cafenelele vor primi clienţi la 50 la sută din capacitate.

 De asemenea, sunt permise activităţile cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în interiorul hotelurilor şi pensiunilor,  cinematografele şi instituţiile de concerte şi spectacole. Masca rămâne în continuare obligatorie în toate spaţiile publice. 

În ultimele 24 de ore, în judeţul Galaţi, au fost confirmate 40 de cazuri de coronavirus. 

Vă recomandăm şi: 

Trei localităţi din Galaţi întră în scenariul roşu din cauza creşterii cazurilor de infecţii COVID

Zonă carantinată în comuna Iveşti pentru următoarele 14 zile. Purtarea măştii devine obligatorie în spaţiile publice

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite