Obligat să-i plătească daune morale bărbatului care a încercat să-i violeze fiica suferindă de sindromul Down

0
0

Neculai Iftimie, un bărbat originar din comuna gălăţeană Corod, l-a înjunghiat pe Gheorghe Nicolae, un consătean despre care aflase că a încercat să-i violeze fiica în vârstă de 25 de ani, care suferă de sindromul Down. Magistraţii l-au condamnat pe agresor la trei ani de închisoare cu suspendare şi la plata de daune morale.

Cazul a fost preluat iniţial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, dar după ce medicii au concluzionat că rana provocată de lovitura de cuţit i-a pus în pericol viaţa bărbatului înjunghiat, dosarul a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. 

Neculai Iftimie a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, iar judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu. Ulterior, măsura a fost înlocuită cu cea a controlului judiciar.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat zilele trecute pe Neculai Iftimie, în vârstă de 52 de ani, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă la omor. 

Agresorul tinerei diagnosticate cu sindromul Down, Gheorghe Nicolae, a cerut şi daune morale după ce a fost înjunghiat.

Magistraţii de la Curtea de Apel Galaţi au mai decretat ca Gheorghe Nicolae să primească 4.000 de lei daune morale de la agresorul Neculai Iftimie.

La prima sentinţă, instanţa hotărâse ca Neculai Iftimie să-i plătească daune morale şi mai mari, de 10.000 lei, iar acesta ar fi urmat să stea şi trei ani şi şase luni după gratii.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite