O şcoală din Galaţi pentru copii cu nevoi speciale primeşte în dar un teren de sport adecvat acestora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala Specială Constantin Pufan din Galaţi FOTO C Crângan
Şcoala Specială Constantin Pufan din Galaţi FOTO C Crângan

Investiţia va fi realizată din bugetul Consiliul Judeţean Galaţi, care a aprobat deja studiul de fezabilitate aferent proiectului. La şcoala unde se va construi terenul învaţă anual în jur de 200 de copii cu nevoi speciale.

Consiliul Judeţean Galaţi a aprobat, în cea mai recentă şedinţă de plen a acestuia, studiul de fezabilitate pentru realizarea unui teren de sport pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale de la Şcoala „Constantin Pufan” din municipiu.

„După ce am amenajat o sală de sport modernă pentru Liceul Tehnologic Simion Mehedinţi, vom face un teren de sport şi pentru elevii de la Scoala Specială Constantin Pufan, teren care va îndeplini toate standardele solicitate de către unitatea de învăţământ. Astfel, copiii cu cerinţe educaţionale speciale vor putea face orele de educaţie fizică şi terapiile de recuperare şi în aer liber, pe un teren de sport cu gazon artificial de calitate superioară”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

„De asemenea, elevii care practică un sport vor avea, pe lângă sălile de sport ale şcolii, un spaţiu adecvat pentru antrenament, mai ales că anul trecut elevi de la această şcoala au obţinut locul doi la campionatul naţional de fotbal Special Olympics, eveniment ce a avut loc la Sibiu. În plus, după amenajarea acestui teren de sport, astfel de competiţii se vor putea organiza şi la Scoala Specială Constantin Pufan”, a adăugat preşedintele CJ.

Terenul de sport de la Scoala Speciala „Constantin Pufan” va avea 684 de mp, iar suprafaţa de joc va avea marcaje şi dotările necesare practicării mai multor sporturi. La şcoala specială amintită studiază şi fac terapii de recuperare circa 200 de elevi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite