Nouă procedură pentru reînnoirea certificatelor de încadrare în grad de handicap în contextul extinderii epidemiei cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DGASPC Galaţi Foto: arhivă Adevărul
DGASPC Galaţi Foto: arhivă Adevărul

Pentru a evita riscul de contaminare, părinţii sau reprezentanţii legali ai copiilor, nu se vor mai prezenta personal la sediul DGASPC Galaţi, ci vor transmite actele scanate pentru reînnoirea certificatelor de încadrare în grad de handicap pe mail, iar cei care nu au acces la internet, vor face acest lucru prin poştă.

În conformitate cu prevederile art.39 din Decretul nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României :

“Certificatele de încadrare a copilului într-un grad de handicap şi atestatele de asistent maternal eliberate de comisia pentru protecţia copilului, precum şi certificatele de încadrare în grad şi tip de handicap eliberate de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, a căror valabilitate expiră în perioada de urgenţă declarată, îşi prelungesc valabilitatea până la încetarea stării de urgenţă.”

Pentru a evita riscul de contaminare, părinţii sau reprezentanţii legali ai copiilor nu se vor mai prezenta personal la sediul DGASPC Galaţi, ci vor transmite actele scanate pentru reînnoirea certificatelor de încadrare în grad handicap pe adresa dedicată de email sec_copii_galati@dgaspcgalati.ro . Pentru persoane adulte adresata dedicată de email este sec_adulti_galati@dgaspcgalati.ro

Persoanele care nu au acces la internet pot transmite documentele prin posta, la adresa mun. Galati, str. Brăilei nr.138 B, jud. Galaţi, cod 800366. Pentru orice alt tip de solicitare se vor utiliza adresa de mail secretariat@dgaspcgalati.ro, serviciile poştale şi telefoanele oferite contact. DGASPC Galaţi va răspunde prin aceleaşi mijloace de comunicare.

Documentele pot fi transmise şi  prin poştă, la adresa mun. Galaţi, str. Brăilei, nr. 138B, jud. Galaţi,cod 800366. Beneficiarii serviciilor sociale oferite de DGASPC Galaţi sunt rugaţi ca în această perioadă, să folosească mijloacele de comunicare la distanţă: email, secretariat@dgaspcgalati.ro, telefon: 0236/311 086, 0372 848 112, Fax. 0236/479 476.

Informaţiile actualizate pot fi urmărite pe site-ul instituţiei www.dgaspcgalati.ro.

”Aceste măsuri sunt temporare şi au fost luate în scopul asigurării protecţiei beneficiarilor şi a securităţii angajaţilor şi se va putea prelungi în situaţia în care se va prelungi şi starea de urgenţă”, a declarat Manon Emilia Cristoloveanu, directorul general al DGASPC Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite